Σχολεία: Αβεβαιότητα για το μαθητικό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

Τι θα γίνει με τα παιδιά που πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη για μαθητικό συνέδριο; Αναμένονται οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας.
Το 2ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης» θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Σύμφωνα με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, το Συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, τη Διεύθυνση Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τη Διεύθυνση Δ.Ε. Πέλλας και το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης.
Το συνέδριο απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας (Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) από όλη την Ελλάδα και την ομογένεια, συμπεριλαμβανομένων ελληνικών σχολείων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και του εξωτερικού. Οι συμμετέχοντες είναι μέλη του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Εθνικού Δικτύου Δράσης για το σχολικό έτος 2024-2025.
Το Συνέδριο, που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, στοχεύει στην ανάδειξη των εργασιών των μαθητικών ομάδων που ανήκουν στο Δίκτυο, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών από την Ελλάδα και την ομογένεια. Κύριοι στόχοι του είναι η καλλιέργεια της ομαδικότητας, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της δημιουργικής έκφρασης, καθώς και η ευαισθητοποίηση γύρω από ζητήματα περιβάλλοντος και αειφορίας, με βάση τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι συμμετέχουσες ομάδες θα παρουσιάσουν ομαδικές εργασίες, οι οποίες κινούνται στη θεματολογία του Δικτύου.
Τι γίνεται με τα σχολεία που έχουν προγραμματίσει να στείλουν παιδιά στο συνέδριο;
Στο Συνέδριο αναμένεται να λάβουν μέρος πολυάριθμα σχολεία από όλη την Ελλάδα, με εκατοντάδες μαθητές. Ωστόσο, δεδομένης της απαγόρευσης συγκεντρώσεων που έχει ήδη ανακοινωθεί, καθώς και της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί, εγείρονται ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της αποστολής. Η κατάσταση ενδέχεται να εγκυμονεί κινδύνους για τους μαθητές, γεγονός που καθιστά αναγκαία την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να δοθούν σαφείς οδηγίες για το αν η μετακίνηση προς την Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί ή όχι. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι έχουν ήδη δαπανηθεί σημαντικά ποσά για τη μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για έγκαιρες αποφάσεις.
Διάβασε όλες τις σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them. |































