Self tests – Λύκεια: 613 μέχρι τώρα οι θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί

Στοιχεία για εξέλιξη του self testing από την πλευρά μαθητών και εκπαιδευτικών ενόψει του ανοίγματος των Λυκείων από σήμερα Δευτέρα, έδωσε το υπουργείο Παιδείας, Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων έως αυτήν τη στιγμή.

08:00 – 12/4

Τελευταία ενημέρωση: Έγιναν συνολικά 245.093 self test εκ των οποίων βγήκαν 613 θετικά: από αυτά τα 359 αφορούν θετικούς μαθητές και τα 254 αφορούν θετικούς εκπαιδευτικούς.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη σημερινή σύσκεψη για τον κορωνοϊό αναφέρθηκε στη χρησιμότητα των self test για το άνοιγμα των Λυκείων.

«Πριν ξεκινήσουμε την παρουσίαση, επιτρέψτε μου να κάνω μια σύντομη τοποθέτηση που αφορά το ζήτημα των self-test. Θεωρώ ότι το ξεκίνημα των self-test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο και πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

21:55 -11/4

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, από τα self test έχουν διαγνωστεί από το πρωί, θετικοί 236 μαθητές και 172 εκπαιδευτικοί και άτομα του βοηθητικού προσωπικού. Οι 408 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πραγματοποιήσουν μοριακό τεστ.

Παράλληλα, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι 98.965 μαθητές δήλωσαν αρνητικό self test, ενώ 50.887 ήταν τα αρνητικά εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού.

12:30 – 11/4

Για εξέλιξη του self testing από την πλευρά μαθητών και εκπαιδευτικών ενόψει του ανοίγματος των Λυκείων , μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, δίνοντας στοιχεία και  για τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων έως αυτήν τη στιγμή.

«Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής, 35 μαθητές και καθηγητές έχουν βρεθεί θετικοί» είπε  ο κ. Σκέρτσος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τονίζοντας πως «αν δεν υπήρχε η αυτή η μέθοδος, τότε η διασπορά στα σχολεία, από την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους, θα ήταν δεδομένη».

«Η κυβέρνηση  μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr παρακολουθεί διαρκώς τη δήλωση των αποτελεσμάτων των self test, στα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη να υποβάλλονται οι μαθητές και καθηγητές και θα ενημερώνει διαρκώς για τα αποτελέσματα». 

Σύμφωνα με νέα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας, μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής, εντοπίστηκαν 193 θετικοί στον κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 95 είναι μαθητές και οι 98 είναι εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό. Όλοι θα πρέπει να κάνουν στη συνέχεια επαναληπτικό τεστ και σε κάθε περίπτωση, να μην πάνε στο σχολείο τους.

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.