ΙΕΠ: Παράταση θητείας της διοίκησης υπέγραψε η Νίκη Κεραμέως

Την παράταση της θητείας του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του αντιπροέδρου, καθώς και την ανανέωση θητείας των υπολοίπων μελών του ΔΣ εκτός από έναν που αντικαταστάθηκε, υπέγραψε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η παράταση δόθηκε μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Προέδρου και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ε.Π., σύμφωνα με τις διατάξεις των  άρθρων 20-23 του ν. 4735/2020 (A΄ 197).  που αναφέρεται στη διαδικασία επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα.

Θυμίζουμε ότι :

Στις 20 Νοεμβρίου έληξε η θητεία του προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννη Αντωνίου καθώς και των υπολοίπων μελών της Διοίκησης, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν κινηθεί διαδικασίες επιλογής νέας διοίκησης του ΙΕΠ.

Όπως ορίζει η παράγραφος 3 του άρθρου 54 του Ν 4547/2018 (τροποποίηση του άρ. 4 Ν 3966/2011), η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου μπορεί να παραταθεί για ένα 6μηνο αυτοδίκαια.

Ο Γιάννης Αντωνίου διορίστηκε πρόεδρος του ΙΕΠ, με τριετή θητεία, στις 20 Νοεμβρίου του 2019.

Παράταση της θητείας της διοίκησης του ΙΕΠ

Ειδικότερα, η απόφαση έχει ως εξής:

Α. 1. Παρατείνεται από τη λήξη της η θητεία του Αντωνίου Ιωάννη, εκπαιδευτικού, Διδάκτορος ΕΜΠ/ΕΚΠΑ,  ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Παρατείνεται από τη λήξη της η θητεία του Μπαραλή Γεωργίου, Ομότιμου Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι υπό στοιχεία Α1 Πρόεδρος και Α2 Αντιπρόεδρος της παρούσης ορίζονται μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Προέδρου και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ε.Π., σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 20-23 του ν. 4735/2020.

Β. Ανανεώνεται από τη λήξη της η θητεία των παρακάτω μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ε.Π. ως ακολούθως:

1. Σοφιανοπούλου Χρυσούλα , Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου,  ως μέλος.

2. Εμβαλωτής Αναστάσιος, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  ως μέλος.

3. Γείτονα Ζωή, εκπαιδευτικός ιδιωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως μέλος.

4. Μαρίνης Νικόλαος, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου,  ως μέλος.

Γ. Ορίζεται ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ε.Π. η Νίκα Μαρία, Σύμβουλος Α’ του Ι.Ε.Π..

Δ. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ε.Π. της παρ. Β και Γ είναι τριετής.

Ε. Χρέη γραμματέα εκτελεί υπάλληλος του Ι.Ε.Π., ο οποίος ορίζεται με τον αναπληρωτή του με απόφαση του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Δείτε εδώ την απόφαση

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέακαι η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.