ΣΕΕΠΕΑ: Λάθη και παραλείψεις στους πίνακες κατάταξης ΕΕΠ – ΕΒΠ [2022]

Λάθη, αλλά και παραλείψεις εντοπίζει ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας (ΣΕΕΠΕΑ) στους πίνακες κατάταξης ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας (ΣΕΕΠΕΑ), για λάθη και παραλείψεις στους πίνακες κατάταξης ΕΕΠ- ΕΒΠ.

Η επιστολή

«Μετά από σειρά καταγγελιών και έντονων διαμαρτυριών μελών του Συλλόγου μας, που αφορούν σωρεία σοβαρών παραλείψεων και λαθών όσον αφορά την καταχώρηση και προσμέτρηση των αντικειμενικών τους προσόντων, τα οποία παρά την τρίτη και τελευταία ανακοινοποίηση του προσωρινού πίνακα της προκήρυξης 1ΕΑ/2022 (στις 21/7/22) των υποψήφιων μελών ΕΒΠ, εξακολουθούν και υπάρχουν σοβαρά λάθη και παραλείψεις τα οποία θέτουν σε αμφισβήτηση την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας. Αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με τους υπόλοιπους πίνακες που ακολουθούν του ΕΕΠ καθώς και με τη διαχείριση των εκατοντάδων ενστάσεων, που θα προκύψουν.

Τα λάθη και οι παραλείψεις, όπως έχουν εντοπιστεί επισημαίνονται στα εξής ζητήματα:

  • Τεχνική αδυναμία του πληροφοριακού συστήματος της πλατφόρμας του Α.Σ.Ε.Π. όπου κατά τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης στην καταχώρηση του πεδίου “ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ”, δεν δινόταν σε κάποιες περιπτώσεις, η δυνατότητα καταχώρησης των πτυχίων τους (σωστή αντιστοίχιση κωδικού με αντίστοιχο πτυχίο) με συνέπεια να απορρίπτονται πολλά άτομα από τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης.
  • Δεν έγινε προσμέτρηση και μοριοδότηση των ανήλικων τέκνων ενώ έχουν δηλωθεί σωστά και στον ΟΠΣΥΔ, ενώ έχουν κατατεθεί όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους υποψηφίους.
  • Υπάρχει λανθασμένη προσμέτρηση των αντικειμενικών προσόντων των υποψηφίων είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω (πχ προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτες περιοχές) ενώ έχει δηλωθεί στον ΟΠΣΥΔ με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα άλλοι να έχουν περισσότερα μόρια από ότι πρέπει και άλλοι με τυπικά προσόντα να έχουν λιγότερα.
  • Μη προσμέτρηση σεμιναρίων.
  • Υπάρχουν διαμαρτυρίες από πολλούς υποψήφιους ότι υπήρχε πρόβλημα στην μεταφόρτωση των στοιχείων τους στον ΟΠΣΥΔ, με αποτέλεσμα ενώ είχαν ανεβάσει τα αρχεία τους να μην φαίνονται στο σύστημα.
  • Μη προσμέτρηση ποσοστού αναπηρίας, ενώ έχουν κατατεθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα
  • Μη καταχώρηση και μοριοδότηση ξένης γλώσσας (Ιταλικά)

Διαμαρτυρόμαστε, για την προχειρότητα με την οποία φαίνεται να λειτουργεί ένα θεσμικό όργανο όπως το ΑΣΕΠ, για την έλλειψη προστασίας του θεσμού αυτού που μέχρι τώρα αναγνωρίζεται για την αξιοπιστία και το κύρος του και χαίρει της εμπιστοσύνης των πολιτών, για την συρρίκνωση και απαξίωση του θεσμού, καθώς δεν γίνεται ένας τεράστιος όγκος δουλειάς να διεκπεραιωθεί από τον ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων στον ΑΣΕΠ, σε περιορισμένο χρονικό διάστημα και έχοντας την προσδοκία να μη γίνουν τραγικά λάθη.

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η αξιοπιστία και η εγκυρότητα της ανεξάρτητης αρχής του ΑΣΕΠ, ώστε να διαμορφωθούν σωστά οι πίνακες χωρίς να αδικηθεί κανένας υποψήφιος ΕΒΠ ή ΕΕΠ για όσο χρόνο χρειαστεί.

Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι πολιτική βούληση να διορθωθούν τα λάθη, ειδικά όσα αφορούν αδυναμίες του λειτουργικού συστήματος καταχώρησης και προσμέτρησης, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να διαμορφωθούν αξιοκρατικοί πίνακες οι οποίοι θα διασφαλίζουν αξιοκρατική μοριοδότηση σε όλους τους υποψηφίους.

Ζητάμε οι προσλήψεις των αναπληρωτών ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2022-2023 να γίνουν από τους οριστικούς πίνακες κατάταξης και όχι από έναν επισφαλής εγκυρότητας, αμφισβητούμενης αξιοπιστίας προσωρινό πίνακα κατάταξης.

Ζητάμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη όλες οι ενστάσεις των συναδέλφων που θα υποβληθούν.

Αναμένουμε την άμεση και δίκαιη ανταπόκριση και διευθέτησή σας στο σοβαρό αυτό ζήτημα».

ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Εν τω μεταξύ ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως αρωγός των θεμάτων που αφορούν ζητήματα των μελών ΕΕΠ- ΕΒΠ στην Αττική, απαιτεί τα παραπάνω και προβαίνει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλώντας όλο το Εκπαιδευτικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 στις 11:00 π.μ. στο ΑΣΕΠ., στην οδό Πουλίου 6, στάση Metro – Αμπελόκηποι.

Απαιτούμε την εξεύρεση θετικής λύσης για όσους από τους συναδέρφους μας Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. κινδυνεύουν να μην τους προσμετρηθούν προσόντα ή ακόμη και να απορριφθούν από τους αξιολογικούς πίνακες των προκηρύξεων 1ΕΑ/2022 & 2ΕΑ/2022 για τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.