Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα

Το Πρόγραμμα με τίτλο: «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα» είναι ένα βιωματικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.) και αποτελείται από 3 διαφορετικές ενότητες ανάλογα με την ηλικία που απευθύνεται.

Στοχεύει:

  1. στην έκθεση των μαθητών Νηπιαγωγείου – Α’ Δημοτικού σε έννοιες που έχουν άμεση σχέση με την διαφορετικότητα, την πολυπολιτισμικότητα, την αναγκαστική αποχώρηση από τα πάτρια εδάφη και την κάλυψη βασικών αναγκών για αξιοπρεπή διαβίωση και την αποδοχή και μη στο νέο τόπο
  2. στην έκθεση των μαθητών της Β΄Δημοτικού – Ε΄Δημοτικού σε έννοιες που σχετίζονται με τον πόλεμο, την αναγκαστική αποχώρηση από τα πάτρια εδάφη, την αποδοχή και μη στο νέο τόπο, το ρατσισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προσφυγιά και τη μετανάστευση
  3. στην έκθεση των παιδιών της ΣΤ’ Δημοτικού – Γ’ Λυκείου σε έννοιες που σχετίζονται με το χωρισμό των οικογενειών λόγω φυγής από τα πάτρια εδάφη, με την πορεία προς τα σύνορα και το ταξίδι των προσφύγων προς νέους προορισμούς καθώς και την άφιξη στους νέους τόπους με συνεπακόλουθο το τι έχουν να αντιμετωπίσουν.

Με βάση την έκθεση σε αυτές τις διαφορετικές πληροφορίες, οι μαθητές από το Νηπιαγωγείο μέχρι την Γ΄ Γυμνασίου ευαισθητοποιούνται ανάλογα στο ζήτημα των προσφυγικών ροών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με στόχο την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

  • Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο, εδώ.

Δείτε περισσότερο  εκπαιδευτικό υλικό , με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.