Ν. Κεραμέως: Δεν είναι δυνατόν οι φοιτητές να περάσουν το εξάμηνο χωρίς εξετάσεις

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100, αναφορικά με το αίτημα ομάδας φοιτητών του ΑΠΘ και άλλων πανεπιστημίων να περάσουν τα μαθήματα χωρίς εξεταστική, δήλωσε  ότι «Δεν είναι δυνατόν να περάσει ένας φοιτητής το εξάμηνο χωρίς εξετάσεις».

Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Πραγματικά δεν κατανοώ αυτό αίτημα και με λυπεί ιδιαιτέρως και το λέω αυτό γιατί το εξάμηνο έχει προχωρήσει πάρα πολύ καλά, η εξ αποστάσεως διδασκαλία έχει προχωρήσει πάρα πολύ καλά στα πανεπιστήμια. Έχουμε ένα πάνω από 96% των προπτυχιακών μαθημάτων, το οποίο έχει γίνει μέσω τηλε-εκπαίδευσης, το ποσοστό το οποίο αφήνω εκτός, ένα ποσοστό 3,5% με 4% έχει να κάνει με τα κλινικά, τα εργαστηριακά τα οποία ξεκίνησαν πιο νωρίς, προκειμένου ακριβώς να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Άρα πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω το αίτημα των φοιτητών. Μέλημά μας ήτανε να μη χαθεί το εξάμηνο κι αυτό επετεύχθη, δεν είναι δυνατό να περνάει κάποιος εξάμηνο χωρίς να δίνει εξετάσεις».

Η υπουργός αναφέρθηκε και άνοιγμα των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λέγοντας:  «Η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων μετά την καραντίνα, πήγε πολύ καλά. H συμμετοχή των μαθητών ήταν μεγαλύτερη από 82%». Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις των γονέων τελικά 8 στους 10 έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, όπου τηρήθηκαν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ».

Η κ. Κεραμέως, αναφερόμενη στις πανελλαδικές που αρχίζουν σε δέκα μέρες και θα διεξαχθούν – υπό συνθήκες τήρησης μέτρων- λόγω της πανδημίας, δήλωσε, ότι όλα έχουν δρομολογηθεί και όλα είναι όπως πρέπει μετά από σκληρή δουλειά που προηγήθηκε. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους που θα λάβουν μέρος, τονίζοντας ότι τα καλύτερα είναι μπροστά τους.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την παιδεία, που θα ψηφισθεί την Τετάρτη στην Ολομέλεια, υπογράμμισε ότι επιχειρεί τη στροφή στο σύγχρονο σχολείο. Υπεραμύνθηκε την πρόταση για εισαγωγή των Αγγλικών στο νηπιαγωγείο, προκειμένου, να εξοπλιστούν οι νέοι με δεξιότητες από μικρές ηλικίες. Το νομοσχέδιο ακόμη, προωθεί δράσεις ενίσχυσης της οικολογικής συνείδησης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.