Περί προσλήψεων αναπληρωτών και σοβαρών εκπαιδευτικών κενών | Νεκτάριος Κορδής

Η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να περικόψει τα πραγματικά και σοβαρά εκπαιδευτικά κενά και να κάνει μέσα σε ενά θολό και αδιαφανές σκηνικό τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα!

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις δηλώσεις προτίμησης περιοχών των αναπληρωτών!

Λογικά την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου θα έχουμε την Α΄ φάση προσλήψεων για το άνοιγμα των σχολείων από 1 Σεπτέμβρη!

Είναι προφανές ότι οι υποψήφιοι αναπληρωτές δε γνωρίζουν τα κενά σε όλη την Ελλάδα και πόσα από αυτά θα καλυφθούν στην Α΄ φάση! Οι διαρροές επιτείνουν τη σύγχυση και την αγωνία δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών!

Την ίδια στιγμή τα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς την παρουσία δημοκρατικά εκλεγμένων αιρετών καλούνται να ολοκληρώσουν τις υπηρεσιακές μεταβολές μέχρι τις 25/8!

Με κλειστά σχολεία, τους εκπαιδευτικούς σε νόμιμη άδεια, με παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα προκύπτει το εύλογο ερώτημα πώς θα γίνει η καταγραφή κενών και πλεονασμάτων για τις προσλήψεις αναπληρωτών;

Υπάρχει φυσικά και το ζήτημα της Β φασης αποσπάσεων εκπαιδευτικών και των αδειών που χορηγούνται στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την επιβράβευση ρουσφετολογικών διαδικασιών με στόχο την δέσμευση συνειδήσεων!

Παρά τον διορισμό των 11.700 εκπαιδευτικών εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ σοβαρά κενά αν αναλογιστούμε τους 45.000 ενεργούς αναπληρωτές της προηγούμενης χρονιάς και τον αυξημένο αριθμό συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών!

Από το 2010 έχουμε πάνω από 46.000 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών!

Για το άνοιγμα των σχολείων θα χρειαστούν τουλάχιστον 30.000 προσλήψεις αναπληρωτών!

Η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να περικόψει τα πραγματικά και σοβαρά εκπαιδευτικά κενά και να κάνει μέσα σε ενά θολό και αδιαφανές σκηνικό τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα!

Πάγιο αίτημα μας είναι οι προσλήψεις να γίνουν σε μια φάση και φυσικά οι συμβάσεις των αναπληρωτών να είναι πλήρους ωραρίου και ετήσιες! Ο εξευτελισμός των τριμήνων συμβάσεων τραυματίζει το δημόσιο σχολείο και την παιδαγωγική διαδικασία!

Το αίτημα για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών παραμένει στην πρώτη γραμμή!

Ο αγώνας για ποιοτικό δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα χωρά όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη την γνώση συνεχίζεται!

Νεκτάριος Κορδής
Μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ
Τ. Αιρετός του ΚΥΣΔΕ

Διαβάστε επίσης:

Αναπληρωτές: 25-27 Αυγούστου η α΄φάση των προσλήψεων

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.