Τροποποίηση αποφάσεων αποζημίωσης των απασχολούμενων στις Πανελλαδικές 2023

Δύο τροποποιητικές αποφάσεις ως προς την αποζημίωση   των απασχολουμένων στις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) , δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Αποζημίωση απασχολουμένων στις Πανελλαδικές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ: Τροποποιήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Με την υπ. αριθμ. πρωτ. Φ.153/55112/A5, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 3312-18-5-2023, αποφασίστηκε η τροποποίηση της υπό στοιχεία 221893/Β1/ 27.12.2016 Kοινής Yπουργικής Aπόφασης «Καθορισμός αποζημίωσης των απασχολουμένων στις Πανελλαδικές εξετάσεις Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και γενικά των ασχολούμενων με τις εισιτήριες εξετάσεις των ειδικών κατηγοριών και των διαδικασιών επιλογής των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και των Αναβαθμολογητών των γραπτών – δοκιμίων των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων ΓΕΛ.» (Β’ 4268), ως ακολούθως:

ΑΡΘΡΟ 1

1. Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ», στο τέλος του πρώτου εδαφίου της περ. β της παρ. 1, μετά το «(Α’ /61)» προστίθεται η φράση: «, σε συνδυασμό με το άρθρο ΜΟΝΟ της υπό στοιχεία Φ.153/41379/Α5/7-4-2023 (Β’ 2474) κοινής υπουργικής απόφασης».

2. Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ», στο τέλος της περ. β της παρ. 1, προστίθεται περ. η) και θ), ως εξής: «η) Επιπλέον εκπαιδευτικοί Δ.Ε. και έως ένας (1) για κάθε εξεταζόμενο μάθημα, στο πλαίσιο της εκτίμησης των προς επιλογή θεμάτων ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής, 120,00 € για κάθε εξεταζόμενο μάθημα στο οποίο συμμετέχουν. θ) Ιατρός του δημοσίου, που παρευρίσκεται στον χώρο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης των μελών της επιτροπής, για κάθε ημέρα εξέτασης: 100,00 €.».

ΑΡΘΡΟ 2

Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», στο τέλος του πρώτου εδαφίου της παρ. 3, μετά τη φράση «ΦΕΚ 1794 τ. Β’ υπουργικής απόφασης» προστίθεται η φράση: «όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο ΜΟΝΟ της υπό στοιχεία Φ.153/33674/ Α5/31-3-2023 (Β’ 2100) υπουργικής απόφασης».

Αποζημίωση απασχολουμένων στις Πανελλαδικές

Με την παρούσα απόφαση προκαλείται επιπλέον δαπάνη ποσού ύψους 3.800 ευρώ περίπου σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023, η οποία θα αντιμετωπιστεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΑΛΕ 2120207001) και για κάθε ένα από τα επόμενα οικονομικά έτη, θα αντιμετωπισθεί από τις πιστώσεις που θα εγγράφονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.