Ομοσπονδίες Εκπαιδευτικών: Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στην υπουργό Παιδείας

Με ανακοινώσεις τους οι ομοσπονδίες εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ τονίζουν πως θα συνεχίσουν την απεργία – αποχή και τον δρόμο του αγώνα ακόμα πιο αποφασιστικά και ενωτικά «ενάντια στην τρομοκρατία της κυβέρνησης».

Στην ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη» την προσφυγή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια, προκειμένου να σταματήσει την καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή, ενώ η ΟΛΜΕ τονίζει «ότι δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας. Η τρομοκρατία δε λυγά το εκπαιδευτικό κίνημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Θέμα: Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η καταστολή δεν μας τρομοκρατούν!

Μετά την απαράδεκτη προσφυγή της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. στα δικαστήρια προκειμένου να σταματήσει την καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση λαιμητόμο του δημόσιου σχολείου, σήμερα απέναντι στη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και των Συλλόγων Π.Ε. – Ε.Λ.Μ.Ε., αποκάλυψαν το πραγματικό τους πρόσωπο: Απρόκλητα και κατόπιν πολιτικής εντολής της κυβέρνησης της Ν.Δ. χτύπησαν με ωμή βία και χημικά την δυναμική πορεία των εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους.

Δε μας τρομοκρατούν, μας πεισμώνουν και μας ενώνουν στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος ήταν ξεκάθαρη, μαζική και αποφασιστική: η επιχειρούμενη αξιολόγηση, ο αυταρχισμός και όλα τα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μέτρα δε θα περάσουν.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και δηλώνει ότι θα συνεχίσει αταλάντευτα στον δρόμο του αγώνα, ακόμα πιο αποφασιστικά και ενωτικά! Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες.  Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, απορρίπτει το βαθιά αντιεκπαιδευτικό περιεχόμενο των επιχειρούμενων ανατροπών στην Εκπαίδευση. Γυρίζουν  την πλάτη στη πολιτική του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τις απειλές της Υπουργού Κεραμέως,  δε σκύβουν το κεφάλι ούτε στις απειλές ούτε στα αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις.

Το Υπουργείο κήρυξε τον πόλεμο στους εκπαιδευτικούς. Στη μάχη αυτή θα βγούμε κερδισμένοι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και το δημόσιο σχολείο. Δίνουμε υπόσχεση αγώνα στον κλάδο μέχρι τέλους, μέχρι να ανατραπεί η επίθεση που δέχεται η μαχόμενη εκπαίδευση, το δημόσιο σχολείο. Καλούμε του συναδέλφους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική συστράτευση με τις αποφάσεις και τις οδηγίες της Δ.Ο.Ε.

Μαζικά, ενωτικά,  αγωνιστικά θα βγούμε νικητές!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία της κυβέρνησης!

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει την τεράστια πολιτική νίκη του κλάδου, που συμμετείχε και πάλι, παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς του ΥΠΑΙΘ, σε ποσοστά ανάλογα με τα περυσινά, στην απεργία αποχή και μεταφέροντας τον φόβο και τον πανικό στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί δήλωσαν απεργοί και απέδειξαν ότι οι απειλές για κυρώσεις ήταν νομικά έωλες και γι αυτό η υπουργός, σε μία κίνηση που αποτελεί παραδοχή της νέας συντριπτικής της ήττας, αποφάσισε να συνεχίσει την αυταρχική τακτική της, να διοικεί με δικαστικές προσφυγές και να τρομοκρατεί τον εκπαιδευτικό κόσμο.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου καθώς αυτή δεν είναι άμεσα εκτελεστή. Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι με την 27/2004 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναγνωρίσθηκε το τεκμήριο της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων, υπό την έννοια ότι μέχρι μια απεργιακή κινητοποίηση να κριθεί αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο θεωρείται νόμιμη, με συνέπεια, στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (από την κήρυξη της απεργίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση) να μη μπορεί να επέλθει σε βάρος των απεργών οποιαδήποτε δυσμενής συνέπεια εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία.

Ως εκ τούτου, μέχρι την τελεσίδικη και αμετάκλητη κρίση της απεργίας αποχής ως παράνομης, καμία απολύτως συνέπεια δεν υπάρχει για τους/τις απεργούς. Είναι δεδομένο ότι αν το ΥΠΑΙΘ επιβάλλει οποιαδήποτε παράνομη ποινή σε απεργούς, η ΟΛΜΕ θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες, συνδικαλιστικές και νομικές, ενέργειες.
Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας – συνεχίζουμε την απεργία αποχή!

Επιστρέφουμε τον φόβο στο ΥΠΑΙΘ!

Η τρομοκρατία δε λυγά το εκπαιδευτικό κίνημα!

Η απάντηση των εκπαιδευτικών στη νέα, ολοκληρωτικού χαρακτήρα, πρόκληση της κυβέρνησης, θα είναι και πάλι συντριπτική. Οι εκπαιδευτικοί θα της γυρίσουν, για μια ακόμη φορά, την πλάτη.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.