Όλο το σχολείο ψηφιακά στο κινητό τηλέφωνο των γονέων

Με τη βοήθεια ψηφιακής εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο θα πραγματοποιείται ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας γονέα και σχολείου, όπως ενημέρωσε  η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως τα Στελέχη Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. 

Όπως είπε η κα υπουργός, «πρόκειται για μια πλήρη ψηφιοποίηση της αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ σχολείου και οικογένειας».

Η κ. Κεραμέως, σε παλαιότερη  συνέντευξή της στην «Κ» αναφέρθηκε στη δημιουργία πλατφόρμας eParents η οποία«θα έχει ως στόχο να αποτελέσει ένα ζωντανό μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ πολίτη – κηδεμόνα και σχολείου, 24 ώρες την ημέρα, για 365 ημέρες τον χρόνο».

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα κάθε σχολείου και κάθε μαθητή θα είναι μόνο ψηφιακά και θα βρίσκονται μόνο σε ένα σημείο. Όλες οι πληροφορίες που δημιουργούνται στο οικοσύστημα του σχολείου θα είναι προσπελάσιμες όχι μόνο από υπολογιστή, αλλά από οποιαδήποτε συσκευή: τάμπλετ και έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Ενδεικτικά, θα αναρτώνται, με συνεχή ενημέρωση, το πρόγραμμα σπουδών, τα στοιχεία επίδοσης μαθητών καθώς και οι απουσίες τους. Τα βιβλία, οι σημειώσεις, τα projects, οι ασκήσεις, τα τεστ και διαγωνίσματα και ό,τι άλλο σχετικό με την εκπαίδευση θα είναι online, καλώς δομημένα, διαθέσιμα σε μαθητές αλλά και γονείς.

Παράλληλα, οι γονείς θα ενημερώνονται από το σχολείο για ανακοινώσεις και ειδοποιήσεις για το ημερολόγιο του σχολείου, της τάξης και του τμήματος. Θα γίνεται ηλεκτρονική ενημέρωση των μαθητών και των κηδεμόνων τους για επιδόσεις, βαθμολογίες, απουσίες, ενώ θα υπάρχει ενημέρωση σε σχέση με την ύλη που καλύπτεται ανά ώρα στην τάξη καθώς και ενημέρωση για τη μελέτη, τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στον μαθητή και τα καθήκοντα της επόμενης ημέρας. Προφανώς μία άλλη δυνατότητα που θα δίνει το νέο σύστημα είναι να γίνονται τηλεσυναντήσεις των γονέων/κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς και να υπάρχει online επικοινωνία με οποιοδήποτε στέλεχος του σχολείου.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.