Προκήρυξη 2ου Μεταπτυχιακού Προγράμματος του ΠΤΔΕ ΑΠΘ (Χωρίς Δίδακτρα) | 2022-2023

Προκήρυξη 2ου Μεταπτυχιακού Προγράμματος του ΠΤΔΕ ΑΠΘ (Χωρίς Δίδακτρα) με τίτλο : «Επιστήμες της Αγωγής: Διδακτικές Πρακτικές και Διαδικασίες Μάθησης»

Η Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε) του Α.Π.Θ. ανακοινώνει ότι δέχεται, για το ακαδημαϊκό έτος 2022–2023, αιτήσεις υποψηφίων για την εισαγωγή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής: Διδακτικές Πρακτικές και Διαδικασίες Μάθησης» που περιλαμβάνει τις εξής τρεις (3) κατευθύνσεις:

1η Κατεύθυνση: Γλωσσικός Γραμματισμός και Λογοτεχνική Εκπαίδευση
2η Κατεύθυνση: Διδασκαλία, Μάθηση και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ)
3η Κατεύθυνση: Ψηφιακές Εφαρμογές στην Εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών (STEM)

Οι υποψήφιοι/ες για την επιλογή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας αποκλειστικά σε μία από τις τρεις κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δεν επιτρέπεται αλλαγή κατεύθυνσης.

Ο αριθμός των εισακτέων ορίστηκε, με απόφαση της Συνέλευσης του Προγράμματος
Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), συνολικά σε 30  (10 εισακτέοι στην πρώτη κατεύθυνση, 10 εισακτέοι στη δεύτερη κατεύθυνση και 10 εισακτέοι στην τρίτη κατεύθυνση).

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί/ες:
  1. Κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής.
  2. Κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
  3. Μέλη των κατηγοριών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π., εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του πρώτου εδαφίου της παρ.1 του άρθρου 34 του νόμου 4485/2017, μπορούν να εγγραφούν ως υπεράριθμοι και μόνο ένας κατ΄ έτος εάν ο τίτλος σπουδών και το έργο που επιτελούν στο Α.Π.Θ. είναι συναφή με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ.
  4. Απόφοιτοι των Διδασκαλείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τον φάκελο της υποψηφιότητάς τους στο σύνδεσμο: https://www.eled.auth.gr/studies/postgraduate/master2/application-master2/
από τη Δευτέρα 22/8/2022 έως την Παρασκευή 02/9/2022

Ο φάκελος υποψηφιότητας περιέχει:

α) αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής,

β) εκτενές βιογραφικό το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική δραστηριότητα, την επαγγελματική ή/και άλλη δραστηριότητα συναφή με την κατεύθυνση του Π.Μ.Σ. που επιλέγουν, επιστημονικές εργασίες, αντίτυπο της προπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (εφόσον υπάρχει), τη γνώση ξένων γλωσσών,

γ) απλή φωτοτυπία του αντιγράφου πτυχίου,

δ) απλή φωτοτυπία της αναλυτικής βαθμολογίας, ε) πιστοποιητικό αντιστοιχίας από το ΔΟΑΤΑΠ για όσους και όσες προέρχονται από Πανεπιστημιακές Σχολές της αλλοδαπής και στ) αναγνωρισμένα διπλώματα γνώσης αγγλικής (Proficiency) ή γαλλικής (Dalf ή Sorbonne I) ή γερμανικής (Oberstufe) γλώσσας εφόσον υπάρχουν.

Στην περίπτωση αλλοδαπών υποψηφίων απαιτείται πιστοποιημένη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες, εδώ.

Τα μαθήματα γίνονται εκ του σύνεγγυς, με φυσική παρουσία.

Στην Ιστοσελίδα: https://www.eled.auth.gr/studies/postgraduate/master2/
θα βρείτε:

  1. Την προκήρυξη του Προγράμματος
  2. ΤΗν αίτηση υποψηφιότητας
  3. Την ύλη-Βιβλιογραφία για τις εξετάσεις στην «Παιδαγωγική»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
       Προκήρυξη 1ου Μεταπτυχιακού Προγράμματος του ΠΤΔΕ ΑΠΘ (Χωρίς Δίδακτρα) | 2022-2023

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.