Νέες οδηγίες Κόπτση για κατανομή μαθητών, οριστικοποίηση τμημάτων και έγκριση ολιγομελών τμημάτων

Έγγραφο παροχής οδηγιών Γ.Γ ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτση για κατανομή μαθητών ΓΕΛ, οριστικοποίηση τμημάτων και έγκριση ολιγομελών τμημάτων μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-23 .

Το υπουργείο Παιδείας με νέα εγκύκλιο ενημερώνει πως η κατανομή των μαθητών/τριών της Α΄ Λυκείου σε Γενικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2022-2023 θα γίνει, όπως και τα προηγούμενα τέσσερα έτη, από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/school

από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, και ώρα 8.00 έως και την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 και ώρα 23.59.

Οι υπεύθυνοι για τη χωροταξική κατανομή υπάλληλοι των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να συνδεθούν στην εφαρμογή με τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν οι Δ.Δ.Ε. στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να κατανείμουν τους/τις μαθητές/τριες με βάση την ταχυδρομική διεύθυνσή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της με αρ. πρωτ. 79942/ΓΔ4/21-05-2019 Υπουργικής Απόφασης (Β΄ 2005), όπως ισχύει.

Για τη διευκόλυνσή τους, οι Δ.Δ.Ε. μπορούν να αιτηθούν στο ΠΣΔ έκδοση επιπλέον λογαριασμού για χρήστη/στρια Δ.Δ.Ε. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα χρήσης της εφαρμογής GIS-based «Χωροταξικό» για την απλούστευση της διαδικασίας, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Επισημαίνεται ότι στην εφαρμογή e-εγγραφές θα είναι ορατά:

α. αριθμός αίτησης,

β. αριθμός μητρώου μαθητή/τριας στο πληροφοριακό σύστημα myschool,

γ. ταχυδρομική διεύθυνση και

δ. αν ο/η μαθητής/τρια έχει υποβάλει αίτηση για Ημερήσιο ή Εσπερινό ΓΕ.Λ.

Επίσης, θα εμφανίζονται προς τοποθέτηση οι μαθητές/τριες που με βάση τα στοιχεία της αίτησής τους δεν εγγράφονται στη σχολική μονάδα που ήδη φοιτούν (π.χ. αιτήσεις εγγραφών/μετεγγραφών από/σε Εσπερινά ΓΕ.Λ., από ΕΠΑ.Λ., ιδιωτικά σχολεία, Σ.Δ.Ε., Ελληνικά Σχολεία Εξωτερικού, ξένα σχολεία με αντιστοιχία, πρόσφυγες με ελλιπή δικαιολογητικά).

Αν στις λίστες διαθέσιμων μαθητών/τριών προς τοποθέτηση βλέπετε μαθητές/τριες με διεύθυνση κατοικίας που ανήκει σε άλλη Δ.Δ.Ε., θα μεταφέρετε τις αιτήσεις αυτές στις αντίστοιχες Δ.Δ.Ε. μέσα από την επιλογή «Μεταφορά Αίτησης». Μπορείτε να δείτε το σύνολο των αιτήσεων που μεταφέρατε σε άλλη Δ.Δ.Ε., καθώς και τη Δ.Δ.Ε. στην οποία έχει κατανεμηθεί η κάθε αίτηση, μέσα από τις Αναφορές στο πεδίο «Αιτήσεις που έχουν μεταφερθεί σε άλλη Δ.Δ.Ε.».

Οι αιτούντες/ούσες είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν τοποθέτηση σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω αλλαγής Διεύθυνσης κατοικίας, αφού την είχαν ήδη δηλώσει στη σχολική μονάδα τελευταίας φοίτησης, προκειμένου ο/η Διευθυντής/ντρια να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις στο ΠΣ myschool. Οι εν λόγω αιτήσεις εμφανίζονται στην Αναφορά «Συνολική Κατάσταση Αιτήσεων». Σε περίπτωση, ωστόσο, που ο/η αιτών/ούσα εκ παραδρομής δήλωσε το συγκεκριμένο πεδίο στην εφαρμογή, ενώ δεν υπάρχει αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας, θα πρέπει να προχωρήσετε κανονικά στην τοποθέτησή του/της σε ΓΕ.Λ. που ανήκει στα όρια αρμοδιότητάς σας και δεν θα μεταφέρετε την αίτησή του/της σε άλλη Δ.Δ.Ε. Σε περίπτωση που έχει μεταφερθεί αίτηση από άλλη Δ.Δ.Ε. μπορείτε να τη βρείτε στις λίστες του μενού «Μαθητές από άλλες ΔΔΕ» (και όχι από το μενού «Τοποθετήσεις Μαθητών») και να τοποθετήσετε τον/τη μαθητή/τρια. Όσον αφορά στα Πρότυπα, Πειραματικά, Μουσικά, Καλλιτεχνικά σχολεία και στα σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής στην αίτηση του/της μαθητή/τριας ανάμεσα στο αν θέλει να συνεχίσει να φοιτά στο ίδιο σχολείο ή σε άλλο ΓΕ.Λ. Ο/Η χρήστης/στρια της Δ.Δ.Ε. μπορεί να δει την επιλογή του/της μαθητή/τριας στην αντίστοιχη στήλη και να τον/την τοποθετήσει ανάλογα. Επίσης, σύμφωνα με την αριθμ. 60796/Δ6/24-05-2022 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα «Οδηγίες για εγγραφή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη των Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ. για το σχολικό έτος 2022-23», η εφαρμογή Αιτήσεων Εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία του ΙΕΠ ενημερώνει την εφαρμογή e-εγγραφές του Υ.ΠΑΙ.Θ. Κατά συνέπεια, οι μαθητές/τριες οι οποίοι/ες έχουν επιτύχει για να φοιτήσουν σε Πρότυπο ή σε Πειραματικό Λύκειο το σχολικό έτος 2022-23, αφού υπέβαλαν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές ανεξάρτητα από την ήδη γνωστοποιημένη εισαγωγή τους στα ΠΕΙ.Σ. ή Π.Σ., θα τοποθετηθούν απευθείας στο αντίστοιχο Πρότυπο ή Πειραματικό Λύκειο από την εφαρμογή e-εγγραφές και δεν θα γίνει κατανομή από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην εφαρμογή. Ωστόσο, οι Δ.Δ.Ε. θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στα συγκεκριμένα σχολεία τον αριθμό μαθητών/τριών που έχουν κατανεμηθεί.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την εγκύκλιο

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.