Ο Εθνικός Ύμνος στη νοηματική προς τιμή της εθνικής μας επετείου!

Μια πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων ελληνικής νοηματικής γλώσσας

Ένα κορίτσι και ένα αγόρι «τραγουδούν» στην νοηματική τον Εθνικό Ύμνο υπό τη συνοδεία της μελωδίας ενός πιάνου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας έχει εκπονήσει ένα πρωτότυπο εγχείρημα με την επιστημονική συνεργασία 18 μελούς ομάδας φιλολόγων, γλωσσολόγων, εκπαιδευτικών και έμπειρων δασκάλων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας που αφορά στην απόδοση των δύο πρώτων τετράστιχων του ποιήματος «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού, του Εθνικού μας Ύμνου, στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) σε μορφή ψηφιακού βίντεο, με τη συμμετοχή δύο μαθητών από το Γυμνάσιο Κωφών-Βαρήκοων Θεσσαλονίκης, πλαισιωμένου με τα κατάλληλα γραφικά και τη σχετική μουσική επένδυση.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας διαθέτει δωρεάν το ψηφιακό βίντεο στην εκπαιδευτική κοινότητα και τις σχολικές μονάδες Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης όλων των τύπων και βαθμίδων, παρέχοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο λήψης του είτε από την ιστοσελίδα του συλλόγου: www.sdideng.gr είτε με αποστολή σχετικού αιτήματος στο e-mail του συλλόγου: sdideng.atgsl@gmail.gr .

Καλούνται οι Προϊστάμενοι/νες, Διευθυντές /ντριες να ενημερώσουν σχετικά τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολικών τους μονάδων ενόψει και των εκδηλώσεων εορτασμού της εθνικής επετείου για την 25η Μαρτίου 1821.

Επιπρόσθετα, η αναφερόμενη προσπάθεια έχει ενσωματωθεί στον προγραμματισμό των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021) της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», έχει διατεθεί δωρεάν στις ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες για την προβολή του κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων των αγωνισμάτων τους, καθώς και έχει προγραμματισθεί να προβληθεί στην επόμενη διοργάνωση της Ολυμπιάδας Κωφών.

Σχετ: η με αριθμ.πρωτ. 32423/Δ3/22-03-2021 εισήγηση του Τμήματος Α΄ –Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Μονάδα Ειδικής Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης του Ι.Ε.Π.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΓΚΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.