Μουσικά – Καλλιτεχνικά Σχολεία: Όλα όσα ισχύουν για τις μεταθέσεις – μετατάξεις των εκπαιδευτικών

Διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε σήμερα η υπουργός παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως σχετικά με όσα ισχύουν για μεταθέσεις  – μετατάξεις εκπαιδευτικών σε Μουσικά ή Καλλιτεχνικά Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η ότι δεν απαιτείται πενταετής διδακτική εμπειρία σε σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης για τις μεταθέσεις σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Επίσης, ότι απαλλαγή της πενταετούς διδακτικής εμπειρίας σε σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης εφαρμόζεται κατ΄ αναλογία και για τους μετατασσόμενους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης σε Μουσικά ή Καλλιτεχνικά Σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Η εγκύκλιος

Ύστερα από ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Για τους εκπαιδευτικούς που διορίζονται απευθείας σε Μουσικά Σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης καθώς και για τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης που μετατάσσονται σε Μουσικά ή Καλλιτεχνικά Σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης δεν απαιτείται πενταετής διδακτική εμπειρία σε σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης για τις μεταθέσεις σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Με την άποψη αυτή συνηγορούν και τα εξής:

– Κατά πάγια διοικητική τακτική και βάσει της υπ΄αρ. 128882/Δ2/19-11-03 διευκρινιστικής οδηγίας «η διάταξη του άρθρου 8 περ. Β, παρ. 1β του ΠΔ 100/97 όπου ορίζεται ότι για τις μεταθέσεις στα Μουσικά Σχολεία απαιτείται πενταετής διδακτική εμπειρία στα σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ, αναφέρεται στη μετάθεση καθηγητών μουσικής από μη Μουσικά σε Μουσικά Σχολεία.

Κατά συνέπεια πρέπει να γίνει δεκτό ότι για τη μετάθεση καθηγητών μουσικής από Μουσικά σε Μουσικά Σχολεία δεν απαιτείται πενταετής διδακτική εμπειρία σε σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης.

Άλλωστε, κατά το χρόνο έκδοσης του Π.Δ. 100/97 όπου ορίζεται ότι για τις μεταθέσεις στα Μουσικά Σχολεία απαιτείται πενταετής υπηρεσία σε σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης, δεν γίνονταν διορισμοί κατευθείαν στα Μουσικά Σχολεία. Αν ακολουθηθεί αυτή η ρύθμιση, δηλαδή της πενταετούς υπηρεσίας σε σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης θα έχουμε το εξής αντιφατικό: Να μπορεί ένας καθηγητής να διοριστεί σε Μουσικό Σχολείο, αλλά να μην μπορεί να μετατεθεί.»

– Επιπλέον, επειδή η μετάταξη κατά πάγια νομολογία του ΣτΕ (ΣτΕ 4237/2005, 456/1981, ΔΕΑ 246/2015, 3753/2013, Γνωμ ΝΣΚ 200/2017, 280/2016 (Ολομ), 163/2016,147/2001, απάντων των ως άνω με περαιτέρω παραπομπές σε νομολογία) αναλύεται σε ταυτόχρονη απόλυση από μια θέση και διορισμό σε μια άλλη, και κατά συνέπεια λογίζεται ως οιονεί διορισμός, η απαλλαγή της πενταετούς διδακτικής εμπειρίας σε σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης εφαρμόζεται κατ΄ αναλογία και για τους σύμφωνα με το αρ. 167 του ν. 4823/21 (136 Α΄) μετατασσόμενους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης σε Μουσικά ή Καλλιτεχνικά Σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης

Δείτε την εγκύκλιο

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.