Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Ποια είναι η στόχευση του υπ. Παιδείας για φέτος

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ) με παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα των μόνιμων διορισμών. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΑΔ η απάντηση που έλαβε για το θέμα ήταν ότι στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να συνεχίσει τους μόνιμους διορισμούς και προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες. Κύριο μέλημά του μάλιστα είναι να προβεί άμεσα σε μεγάλο αριθμό διορισμών.

Η Ανακοίνωση της ΠΕΑΔ για τις προσλήψεις και τους διορισμούς

Μόνιμοι Διορισμοί-Ενημέρωση

Η ΠΕΑΔ σε συνάντηση που πραγματοποίησε με το Υπουργείο Παιδείας, τα αρμόδια τμήματα και τους συνεργάτες του για το φλέγον ζήτημα των μόνιμων διορισμών:

-Αναφέρθηκε εκτενώς στα κενά των εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να υφίστανται στη δημόσια εκπαίδευση παρά τους σημαντικούς περσινούς διορισμούς.

-Παρουσίασε συνδυαστικά στοιχεία αφενός για τον σημαντικό αριθμό των οργανικών θέσεων που δεν καλύφθηκαν πέρυσι, αφετέρου για τον μεγάλο αριθμό αναπληρωτών που κλήθηκαν να υπηρετήσουν και φέτος τη δημόσια εκπαίδευση σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και την αθρόα αποχώρηση των εκπαιδευτικών που οδηγεί σε πολύ αυξημένα νούμερα συνταξιοδοτήσεων.

-Γνωστοποίησε στην υπουργό το μείζον ζήτημα των εκπαιδευτικών με πολύ μεγάλη προϋπηρεσία που παραμένουν ακόμη αναπληρωτές, λόγω των συνεχών αλλαγών του συστήματος μοριοδότησης και εστίασε στις κοινωνικές ανισότητες και τα υπαρκτά προβλήματα που εγείρει αυτό το γεγονός.

Ως εκ τούτου η ΠΕΑΔ αιτήθηκε:

-Άμεση κάλυψη όλων των κενών (περσινών και φετινών) με μόνιμους διορισμούς με επίκληση στην αναλογία 1:1 που διέπει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την ανάγκη για συνεχή ροή διορισμών σε ετήσια βάση.

-Περιορισμό του θεσμού του αναπληρωτή με αποκλειστική κάλυψη λειτουργικών κενών.

Η απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα παραπάνω είναι πως στόχος του είναι να συνεχίσει τους μόνιμους διορισμούς και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Κύριο μέλημά του είναι να προβεί άμεσα σε μεγάλο αριθμό διορισμών.

Με βάση τα παραπάνω η ΠΕΑΔ καλεί την Υπουργό μας, να προβεί στις σχετικές δηλώσεις και δεσμεύσεις για τους μόνιμους διορισμούς και να κάνει σαφές το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Τι σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Θυμίζουμε ότι η υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της  σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Ξάνθης,  ότι «ο στόχος είναι να αφήσουμε πίσω τη “στρέβλωση” των αναπληρωτών και είναι απόλυτη προτεραιότητά μου οι διορισμοί εκπαιδευτικών και η επιμόρφωση τους», επισημαίνοντας ότι πέρυσι έγιναν 11.700. μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών παρόλο που ήταν προγραμματισμένο να γίνουν 5.250.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας επίσημες ανακοινώσεις για τον αριθμό μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών θα γίνουν το προσεχές διάστημα με τις εκτιμήσεις να δείχνουν ότι υπάρχει προγραμματισμός για μόνιμο διορισμό περίπου 6.000 εκπαιδευτικών στην  Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς στόχος είναι να καλυφθούν τα κενά που θα αφήσουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι αναμένεται να φύγουν φέτος με συνταξιοδότηση.

Αν τελικά παρά τις εξαγγελίες δεν γίνουν νέοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τότε ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα απαιτηθεί για να καλυφθούν τα κενά θα πλησιάζει περίπου το 40% των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.