Μισθολόγιο μονίμων εκπαιδευτικών με τα επιδόματα και τις κρατήσεις

Σχετικά με το μισθολόγιο μονίμων εκπαιδευτικών μετά το πρώτο έτος διορισμού, τα επίδομα οικογενειακής κατάστασης και τις κρατήσεις των νεοδιόριστων

Στον πίνακα που ακολουθεί ο εκπαιδευτικός Λάμπρος Σιδεράς δίνει μια εικόνα για το μισθολόγιο των μoνίμων εκπαιδευτικών μετά το πρώτο έτος διορισμού.

Επίδομα οικογενειακής κατάστασης

Η κατά τα ανωτέρω παροχή χορηγείται για τέκνα προερχόμενα από γάμοφυσικάθετά  ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι:
– άγαμα και
– δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους. (άρθρο 17 παρ.1 του Ν.4024/2011)

Για τη διακοπή της παροχής, λόγω συμπλήρωσης των ανωτέρω, κατά περίπτωση, ορίων, ως ημέρα γέννησης των παιδιών θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους (άρθρο 17 παρ.3 του Ν.4024/2011)

Ο υπάλληλος που αναγνώρισε εξώγαμο τέκνο στην αλλοδαπή, δεν δικαιούται της οικογενειακής παροχής του άρθρου 17 του ν. 4024/2011, διότι στην προκειμένη περίπτωση εφαρμοστέο είναι το Ελληνικό δίκαιο (το δίκαιο της ιθαγένειας του πατέρα σύμφωνα με το άρθρο 20 Α.Κ.), κατά το οποίο, για την αναγνώριση τέκνου γεννημένου εκτός γάμου, απαιτείται δήλωση αναγνώρισης ενώπιον συμβολαιογράφου, με τη συναίνεση της μητέρας, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 1476 Α.Κ. (ΓνΝΣΚ 92/2014)

H οικογενειακή παροχή λόγω αναγνώρισης τέκνου, καταβάλλεται στον γονέα, από την ημερομηνία έκδοσης της συμβολαιογραφικής πράξης αναγνώρισης. (Υπ. Οικ. 2/4485/0022/31.01.2012)

(Υπ.Οικ. οικ. 2/78400/0022/14.11.2011)

Πηγή: e-postirixis.gr

Κρατήσεις νεοδιορίστων

Οι αυξημένες κρατήσεις των νεοδιόριστων προς το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο του 2022 (φέτος).

Οι νεοδεόρεστοι μέχρι τότε θα έχουν αποδώσει το ταμείο έναν μισθό (ακαθάριστο) (ήτοι το 1/12 των Ετήσιων Ακαθάριστων Αποδοχών) με υπολογισμένο το εισαγωγικό Μισθολογικό Κλιμάκιο (ΜΚ) και τα αντίστοιχα επιδόματα.

Οι διαφοροποιήσεις που μπορέι να υπάρξουν οφείλονται σε διαφορετικό τρόπο καταβολής που είχε επιλέξει η κάθε διεύθυνση:

Για παράδειγμα:

α) Κρατούσαν το 1/12 του μισθού πριν την απόδοση του εισαγωγικού ΜΚκαι σχεδίαζαν να τραβάνε καε το 1/12 της αύξησης

β) Προσπάθησαν να κρατήσουν το 1/12 για 12 μήνες μετά την απόδοση του εισαγωγικού ΜΚ, αποδίνοντας τις πρώτες μισθοδοσίες με ΜΚ1 χωρίς κρατήσεις. κοκ

Οι υπόλοιπες κρατήσεις προς το ΜΤΠΥ είναι πάγιες και αφορούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.  Αυτές θα συνεχίσουν να υφίστανται και μετά τον πρώτο χρόνο.

Υπολογισμός της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών από 1/6/2022

Με την παρακάτω εφαρμογή οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υπολογίσουν τη μισθοδοσία τους καθώς και τον φόρο.

Βρείτε πόσος είναι ο βασικός μισθός και τα επιδόματα.

Συμπληρώστε στον αναλυτικό πίνακα το ΜΚ, τα έτη υπηρεσίας και υπολογίστε το φόρο, την ειδική εισφορά.

Επίδομα προσωπικής διαφοράς, οικογενειακής παροχής, θέσης ευθύνης.

Στον ειδικό πίνακα που έχει συντάξει ο Βασίλης Χουλιάρας μπορούν να δουν αναλυτικά τους μισθούς τους μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, μόνιμοι ΠΜ, μηχανικοί, αναπληρωτές μηχανικοί.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.