Κόπτσης: Ξεκινάει οσονούπω η επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης – Αναμένεται υπουργική απόφαση

Στελέχη εκπαίδευσης: Το υπουργείο Παιδείας εκδίδει τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», τη σχετική υπουργική απόφαση στην οποία θα περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες και θα εξειδικεύονται οι διαδικασίες για την κρίση των νέων στελεχών εκπαίδευσης, καθώς και τα κριτήρια επιλογής τους.

Η τοποθέτηση των στελεχών της εκπαίδευσης περιλαμβάνει μια τετραετή θητεία, ενώ όσοι τοποθετούνται στις «υψηλές» θέσεις εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους και μετά τη λήξη της θητείας τους, μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας των νέων στελεχών.

Οι κρίσεις στον κλάδο της εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν ιεραρχικά από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, ενώ θα ακολουθήσουν οι Συμβούλοι Εκπαίδευσης (πρώην Συντονιστών Εκπαίδευσης και πιο παλιά Σχολικών Συμβούλων) και οι συναφείς θέσεις (περιφερειακοί επόπτες ποιότητας της εκπαίδευσης και επόπτες ποιότητας της εκπαίδευσης). Στο τέλος της διαδικασίας θα εκλεγούν νέοι διευθυντές σχολείων, όπου η θητεία των προηγουμένων θα έχει λήξει. Τα νέα στελέχη της εκπαίδευσης θα αναλάβουν και την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης:

Στελέχη Εκπαίδευσης: Η σειρά προκήρυξης των θέσεων και τα Συμβούλια επιλογής

Όπως αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρος Κοπτσής, η διαδικασία της επιλογής νέων στελεχών στην εκπαίδευση ξεκινά επίσημα τις επόμενες ημέρες με την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες μέσω των οποίων θα γίνουν η προκήρυξη και οι αντίστοιχες αιτήσεις. Θα ακολουθήσουν η συγκρότηση των αρμόδιων συμβουλίων, όπως προβλέπει ο νόμος, καθώς και οι πιθανές ενστάσεις και η τελική επιλογή των νέων στελεχών.

Υπενθυμίζεται ότι η η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως υπέγραψε προ ημερών Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) ή ομότιμους καθηγητές που επιθυμούν να στελεχώσουν τα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης  τα οποία θα επιλέξουν τους νέους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Διαβάστε επίσης:

Στελέχη Εκπαίδευσης: Νέες προϋποθέσεις συμμετοχής και νέα κριτήρια επιλογής

ΠΡΟΣΟΧΗ: 

Αποκλείονται αυτομάτως από τη διαδικασία επιλογής σε θέση στελέχους όποιοι εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες εκθέσεων για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος για την επιλογή ούτε να τοποθετηθεί σε θέση στελέχους εκπαίδευσης εκπαιδευτικός ή μέλος του Ε.Ε.Π., ο οποίος διανύει δοκιμαστική υπηρεσία ή τελεί σε διαθεσιμότητα ή αργία ή έχει καταδικαστεί τελεσιδίκως για τα αδικήματα της παρ. 1 του άρθρου 8 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. ή του έχει επιβληθεί τελεσίδικα οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή ανώτερη του προστίμου αποδοχών τεσσάρων (4) μηνών, για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα μέχρι τη διαγραφή της ποινής κατά το άρθρο 145 του ίδιου κώδικα……

Διαβάστε επίσης;

Στελέχη εκπαίδευσης: Με προφορική εξέταση της γλώσσας απόκτησης τίτλου η μοριοδότηση

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.