Νηπιαγωγοί: Δεν είμαστε ο αδύναμος κρίκος

Οι Νηπιαγωγοί από όλη την Ελλάδα σήμερα απάντησαν : Δεν είμαστε ο αδύναμος κρίκος

Συγκλονιστική ήταν η συμμετοχή των νηπιαγωγών στη πανελλαδική διαδικτυακή συνάντηση του Συντονιστικού Νηπιαγωγών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24-01-2021! Από τις 17:20 είχαν συνδεθεί ήδη οι 500, που είχε δυνατότητα να υποστηρίξει η πλατφόρμα, ενώ εκατοντάδες ήταν οι συνάδελφοι, οι οποίοι συνδέθηκαν στους συμπληρωματικούς συνδέσμους, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ή παρακολουθούσαν κατά ομάδες με κάθε τρόπο μέσα από κινητά τηλέφωνα άλλων, που είχαν καταφέρει να συνδεθούν. Όλες και όλοι απαιτούσαν από τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους να στηρίξουν δυναμικά τον αγώνα για το ωράριο των νηπιαγωγών και εξέφραζαν την οργή και την αγανάκτησή τους.

Την ίδια στιγμή το δίκτυο μας, κατακλύζονταν από μηνύματα γύρω από τα συσσωρευμένα προβλήματα του Νηπιαγωγείου και από τον κόπο, που καταβάλλουν οι συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να το κρατήσουν όρθιο και ασφαλές εν μέσω πανδημίας. Την προσπάθεια τους αυτή, υποδαυλίζει τόσο η αύξηση του ανώτατου αριθμού των παιδιών από 22 σε 25, όσο και η πρόσφατη υπουργική απόφαση, που τροποποιεί εν μια νυκτί το ωράριο λειτουργίας, τινάζοντας στον αέρα Υγειονομικά πρωτόκολλα και αέναες προσπάθειες ασφαλούς λειτουργίας.

Νηπιαγωγεία χωρίς καθαρίστριες και τραπεζοκόμους,  με υπεύθυνους «πολυεργαλεία» τους Νηπιαγωγούς και με άλλη μια αύξηση του ωραρίου τους, που είναι ήδη πολλαπλάσια επιβαρυμένο σε σχέση με την υπόλοιπη εκπαίδευση. Αυτή είναι η πραγματικότητα, που αντιμετωπίζουμε οι νηπιαγωγοί, και την περιέγραψαν με γλαφυρότητα συνάδελφοι από όλοι την Ελλάδα, που ένωσαν τη φωνή τους καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις συλλογικής δράσης.

Προτάθηκαν τα παρακάτω:

  1. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΔΟΕ στο ΥΠΑΙΘ με απαίτηση για άμεση απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης, που καταπατά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και αυξάνει το ωράριο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου και των Νηπιαγωγών, με μικροφωνική του Συντονιστικού Νηπιαγωγών, ώστε να ακουστούν μαρτυρίες συναδέλφων γύρω από την πραγματική κατάσταση που βιώνουμε. Οργάνωση ανοιχτής συνέλευσης αγώνα μετά την κινητοποίηση για τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων.
  2. Σύνταξη Ανοιχτής Επιστολής προς το Υπουργείο Παιδείας και κοινοποίησή της στα ΜΜΕ.
  3. Επιστολή προς τον ΕΟΔΥ όπου θα αναφέρεται ότι η αύξηση του ανώτατου αριθμού των παιδιών από 22 σε 25, αλλά και η νέα Υπουργική Απόφαση όχι μόνο δε συμβάλλουν στην προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19, αλλά αντίθετα θέτουν σε αυξημένο κίνδυνο την υγεία του μαθητικού πληθυσμού, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
  4. Άμεση οργάνωση κατά τόπους διαδικτυακών συναντήσεων των νηπιαγωγών, όπου θα αποδελτιωθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα και θα αποτυπωθούν συγκεκριμένες  προτάσεις με διαδικασίες βάσης
  5. Δημιουργία επιτροπών αγώνα νηπιαγωγών σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές, οι οποίες θα αναλάβουν δράσεις για την ανάδειξη των προβλημάτων και την προώθηση των προτάσεων των νηπιαγωγών.
  6. Πρόταση στη ΔΟΕ για απεργία στη βάση  του συνολικού πλαισίου της απόφασης της για τα Νηπιαγωγεία με στόχο την άμεση απόσυρση της πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης
  7. Προγραμματισμός δράσεων με σκοπό την μείωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών στα επίπεδα αυτού των άλλων εκπαιδευτικών, με προσμέτρηση του συνολικού χρόνου επιτήρησης των μαθητών και ανεξάρτητα από την οργανικότητα του νηπιαγωγείου.

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

 

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.