Κάλυψη κενών ΕΕΠ – ΕΒΠ και άνοιγμα πινάκων – Ενεργοποίηση άρθρου 144/Ν.4763/2020

Βλέπουμε την φετινή χρονιά ότι οι προσλήψεις σε Ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, σχολικούς νοσηλευτές και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό είναι περισσότερες από τις προηγούμενες  χρονιές.

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά που χρήζουν υποστήριξης από Σχολικούς Νοσηλευτές και Ειδικό βοηθητικό προσωπικό . Ακόμα επειδή υπάρχουν  τα προγράμματα  “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ /Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ”, και «Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς», για τους Ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς.

Οι ελλείψεις που υπάρχουν όμως είναι ακόμα πολλές και δεν έχουν καλυφτεί ούτε με την ειδική πρόσκληση που είχε βγει .Έτσι πολλά παιδιά είναι χωρίς υποστήριξη στα σχολεία και έχουν μείνει και χρήματα αναξιοποίητα για τις επιπλέον προσλήψεις  ΕΕΠ και ΕΒΠ . Τα κενά όμως μπορούν να καλυφθούν άμεσα από  το ΦΕΚ που βγήκε στις 21 Δεκεμβρίου 2020 , Αρ. Φύλλου 254 από το υπουργείο παιδείας. Συμφωνά με  το άρθρο 144 μπορούν οι διευθύνσεις σε  εξαιρετικές περιπτώσεις να βγάλουν νέα τοπική πρόσκληση , ώστε να καλυφθούν  τα κενά όπου υπάρχουν. Το συγκεκριμένο άρθρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί για να καλυφθούν τα κενά όπου έχουν υπάρξει φέτος και δεν υπήρχε  άλλος τρόπος κάλυψής τους.

Οι ανάγκες έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να ανοίξει ο πίνακας και να προστεθούν νέοι συνάδελφοι . Όσοι είχαν αποκλειστεί από την  προηγούμενη προκήρυξη λόγω παραβόλου θα μπορούν να ενταχθούν εκ νέου στους πίνακες. Οι πίνακες θα πρέπει να είναι ανοιχτοί για αιτήσεις κάθε χρόνο , προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο εξάντλησης των πινάκων.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει χωρίς υποστήριξη. 

Από τον Σεραφείμ ( Μάκη ) Λάππα Σχολικό Νοσηλευτή – ΠΕ25

 

 

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.