Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024
Η φετινή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2024, και ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Commission, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.
Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE, για άλλη μια χρονιά διοργανώνει πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό από όπου θα αναδειχθεί μια νικητήρια ομάδα ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, με στόχο τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται τo ποιοτικό – θετικό διαδίκτυο και γενικότερα πως αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.
Παιδιά από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες καλούνται να δημιουργήσουν υλικό, είτε ομαδικά είτε ατομικά, με θέματα όπως: θετικό/ποιοτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, προστασία προσωπικών δεδομένων, προστασία κατά το online gaming, πως τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν την προσωπικότητα των νέων κ.α.
Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τους διαγωνισμούς
Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them. |