ΙΕΠ: Οδηγός Προγραμματισμού και Αξιολόγησης του έργου της σχολικής μονάδας

Εκδόθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής οδηγός εφαρμογής για το Συλλογικό Προγραμματισμό και την Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση του έργου της σχολικής μονάδας.

Ο Οδηγός αποτελεί μέρος του ενημερωτικού υλικού για την εφαρμογή του Συλλογικού Προγραμματισμού – Εσωτερικής Αξιολόγησης (Αυτοαξιολόγησης) του έργου της σχολικής μονάδας, και αποσκοπεί στη συνοπτική παρουσίαση των διαδικασιών εφαρμογής σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου,

  1. Ο/Η Διευθυντής/-ύντρια συγκαλεί ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, όπου ενημερώνει για το σύστημα «Συλλογικού Προγραμματισμού – Εσωτερικής και Εξωτερικής αξιολόγησης του έργου της σχολικής μονάδας».
  2. Ο Σύλλογος Διδασκόντων, με ευθύνη του Διευθυντή/-ύντριας, συζητά για την ταυτότητα του σχολείου προβαίνει σε γενική εκτίμηση – με χρήση της 4βαθμης κλίμακας – του έργου της σχολικής μονάδας κατά το προηγούμενο σχολικό έτος (2020-21), τεκμηριώνοντας συνοπτικά την αποτίμηση των 9 αξόνων o εντοπίζει θετικά σημεία και σημεία προς βελτίωση για καθεμία από τις τρεις λειτουργίες o καταγράφει στο Πρακτικό τις σχετικές αποφάσεις.
  3. Τα παραπάνω καταχωρούνται στην πλατφόρμα του ΙΕΠ, με ευθύνη του Διευθυντή/-ύντριας, και αποτελούν την πρώτη Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του σχολείου.
  4. Η συνοπτική μορφή της Έκθεσης (χωρίς την 4βαθμη αποτίμηση) εξάγεται σε pdf και αναρτάται στην ιστοσελίδα (ή στο επίσημο ιστολόγιο-blog) του σχολείου.

Διαβάστε επίσης:

Αξιολόγηση (ΦΕΚ): Έως 30 Σεπτεμβρίου οι συνοπτικές εκθέσεις στην πλατφόρμα του ΙΕΠ

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

One thought on “ΙΕΠ: Οδηγός Προγραμματισμού και Αξιολόγησης του έργου της σχολικής μονάδας

  1. Και ΔΕΝ μπορούσαμε να κοιμηθούμε…έβγαλε ή δεν έβγαλε το ΙΕΠ τις οδηγίες για την αξιολόγηση; Το να αραιωθούν τα τμήματα για να μην κλείσουν τα σχολεία….ούτε κουβέντα….αυτοί το χαβά τους με την αξιολόγηση…βρε ΙΕΠ αν πίστευε ο Μητσοτάκης σας, στην αξιολόγηση θα έστελνε στο σπίτι της την αφεντικίνα σας που σε όλες μα όλες τις δημοσκοπήσεις…βρίσκεται στην τελευταία θέση!!! Άντε σοβαρευτείτε και δείτε πώς θα στηριχθεί επιτέλους από το κράτος η παιδεία, γιατί μέχρι τώρα….στηρίζεται αποκλειστικά στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.