ΙΕΠ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Τα σχολεία ‘υιοθετούν’ χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας»

ΙΕΠ: Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τα σχολεία ‘υιοθετούν’ χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας» με έναρξη το σχολικό έτος 2023-2024, υλοποιήθηκε ειδικά διαμορφωμένη  πλατφόρμα στην οποία μπορούν να προβληθούν τα  περιεχόμενα του προγράμματος, οι συνεργασίες και οι μαθητικές δημιουργίες κάθε σχολικής μονάδας.

Για να μπείτε στην πλατφόρμα θα πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό της Σχολικής Μονάδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Νέο πρόγραμμα στα σχολεία για προστασία του περιβάλλοντος

Θυμίζουμε ότι το το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σχετικά με την πρόληψη πλημμυρών και δασικών πυρκαγιών, αλλά και να τους βοηθήσει να αποκτήσουν γνώσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, στις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών και την κλιματική αλλαγή, προχώρησε στην στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τα σχολεία “ υιοθετούν” χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας».

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Τα σχολεία υιοθετούν χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας»

Με τη σχετική απόφαση που υπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του τρέχοντος έτους 2023-2024 στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν τόπο, να μάθουν τις ανάγκες του, τις παρεμβάσεις βελτίωσης που χρειάζεται, ώστε να τον προστατεύσουν και με τον τρόπο αυτό θα συνεισφέρουν στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε για την πρωτοβουλία αυτή του υπουργείου: «Η περιβαλλοντική παιδεία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την διάσωση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Γι’ αυτό και επενδύουμε στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών. Γιατί μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν μια θετική στάση ζωής απέναντι στο περιβάλλον. Δυστυχώς, πρόσφατα, τόσο με τις δασικές πυρκαγιές, όσο και με τις πλημμύρες, γίναμε μάρτυρες φυσικών καταστροφών με τραγικές επιπτώσεις για το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία μας.

Είναι λοιπόν, επιτακτική ανάγκη περισσότερο από ποτέ, να είμαστε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο περιβάλλον και να μαθαίνουμε στα παιδιά μας πώς να το προστατεύουν. Να φροντίσουμε ώστε να κατανοήσουν την αξία της πρόληψης από φυσικές καταστροφές και το κόστος της κλιματικής αλλαγής. Γιατί όσο καλλιεργούμε την περιβαλλοντική συνείδηση στα παιδιά μας, τόσο θα βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής όλων μας».

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.