Εκδήλωση διαπολιτισμικού διαλόγου | Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης ως διαχρονικό πρόταγμα για τη δημοκρατία στην εκπαίδευση

Η καλλιέργεια της ικανότητας στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων για κριτική σκέψη είναι απολύτως αναγκαία για την ανάπτυξή τους ως ενεργών πολιτών στο πλαίσιο μιας εύρυθμης δημοκρατικής κοινωνίας
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση (Ε.ΠΑ.ΔΙ.Π.Ε.)

διοργανώνει Εκδήλωση διαπολιτισμικού διαλόγου με θέμα: «Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης ως διαχρονικό πρόταγμα για τη δημοκρατία στην εκπαίδευση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

την Πέμπτη 4.02.2021 και ώρα 19:00 διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom στον σύνδεσμο: https://authgr.zoom.us/j/98174923865?pwd=czR0a0J3UWhNbFlkYUdLVHdRTEVsZz09#success

Meeting ID: 981 7492 3865 / Passcode: 969019

Προσκεκλημένη ομιλήτρια

είναι η κ. Κατερίνα Δημητριάδου, Καθηγήτρια Διδακτικής Μεθοδολογίας και Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το θέμα της εκδήλωσης

εντάσσεται στην ευρύτερη θεματική που αφορά στην ανάπτυξη της δημοκρατίας μέσω της εκπαίδευσης, στην οποία έχει εστιάσει το Παρατηρητήριο τα τελευταία χρόνια. Επίσης, συνδέεται με την πεποίθηση ότι η καλλιέργεια της ικανότητας στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων για κριτική σκέψη είναι απολύτως αναγκαία για την ανάπτυξή τους ως ενεργών πολιτών στο πλαίσιο μιας εύρυθμης δημοκρατικής κοινωνίας. Έχει, τέλος, σημαντικές προεκτάσεις στην τρέχουσα κοινωνική και εκπαιδευτική συγκυρία.

Το Ε.ΠΑ.ΔΙ.Π.Ε ιδρύθηκε το 2008 με πρωτοβουλία ερευνητικής ομάδας του Α.Π.Θ. και λειτουργεί ως ένα συλλογικό εγχείρημα ερευνητών, εκπαιδευτικών και στελεχών της εκπαίδευσης από όλη την ελληνική επικράτεια. Τελεί υπό την αιγίδα της Φιλοσοφικής Σχολής. Αποτελεί επιστημονικό φορέα, που έχει ως επίκεντρο τον πολιτισμικό πλουραλισμό της ελληνικής κοινωνίας και επιδιώκει να συμβάλει: α) στην ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου, β) στη διεύρυνση της έρευνας στο πεδίο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, γ) στην εισαγωγή και στήριξη καινοτομιών στο σχολείο και δ) στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πολιτικής στη χώρα μας, μέσα από την προώθηση ενός εκπαιδευτικού διαλόγου.

Ε.ΠΑ.ΔΙ.Π.Ε.: http://paratiritirio.web.auth.gr
Ηλ. Ταχ.: paratiritirio@edlit.auth.gr
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η αφίσα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμη, εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.