ΦΕΚ για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ σε δημόσια σχολικά κτίρια – Τι θα γίνει με το ολοήμερο;

ΦΕΚ: Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τις προϋποθέσεις έκδοσης λειτουργίας και προδιαγραφές λειτουργίας Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) που στεγάζονται σε δημόσια σχολικά κτίρια. Πώς θα λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση:

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών  (Κ.Δ.Α.Π.) δύνανται κατ’ εξαίρεση να στεγάζονται σε χώρους δημόσιων σχολικών κτιρίων, λειτουργώντας μετά  τη λήξη του Ωρολογίου Προγράμματος της οικείας σχολικής μονάδας. Αν η τελευταία λειτουργεί ως Ολοήμερο  Σχολείο, το Κ.Δ.Α.Π. που χρησιμοποιεί τις κτιριακές της  εγκαταστάσεις, λειτουργεί υποχρεωτικά μετά τη λήξη  του Ολοήμερου Προγράμματος.

Φορέας λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π. της παρ. 1 δύναται  να είναι ο οικείος Δήμος ή νομικό του πρόσωπο.

Αν Κ.Δ.Α.Π. λειτουργεί σε κτιριακές εγκαταστάσεις  σχολικής μονάδας που δε λειτουργεί ως Ολοήμερο Σχολείο και αποφασιστεί ότι η σχολική αυτή μονάδα θα λειτουργεί από το επόμενο σχολικό έτος ως Ολοήμερο Σχολείο, το Κ.Δ.Α.Π., κατ’ εφαρμογή του δεύτερου εδαφίου  της παρ. 1, οφείλει να προβεί σε αναθεώρηση της άδειας  λειτουργίας του, σύμφωνα με την περ. δ’ της παρ. 4 του  άρθρου 4 της υπό στοιχεία Γ.Π.Δ11 οικ. / 31252 / 20.5.2021 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 2332), στην περίπτωση  που το ωράριο λειτουργίας του, όπως αυτό προβλέπεται  στην οικεία άδεια λειτουργίας, συμπίπτει με αυτό του  Ολοήμερου Σχολείου.

Διαβάστε επίσης:

ΚΔΑΠ: Προδιαγραφές λειτουργίας και προϋποθέσεις έκδοσης άδειας (ΦΕΚ)

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.