Επιμορφωτικό πρόγραμμα ΕΚΔΔΑ για τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+ στη δημόσια Διοίκηση

Ανακοίνωση του ΕΚΔΔΑ για επιμορφωτικό πρόγραμμα για την ισότητα και τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στη δημόσια διοίκηση.

Η ανακοίνωση ΕΚΔΔΑ

Το  Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα και τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, πρόκειται να υλοποιήσει, κατά την τρέχουσα επιμορφωτική περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2023, αλλά και κατά την επόμενη επιμορφωτική περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2024, σειρά προγραμμάτων με τίτλο:

Διασφάλιση της ισότητας και των δικαιωμάτων των ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στη δημόσια διοίκηση.

Συμμετοχή εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης

Για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ κ. Ι. Κατσαρός απέστειλε σήμερα εγκύκλιο στα σχολεία, στην οποία αναφέρει ότι σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των στελεχών της εκπαίδευσης γύρω από θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου με στόχο την εγκαθίδρυση βασικών καλών πρακτικών, την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων κατά την επαφή τους με δημόσιες υπηρεσίες και την ενίσχυση της έννοιας της συμπερίληψης.

Η εγκύκλιος αναφέρει:

Α. Σε σχέση με τα 11 προγράμματα που θα υλοποιηθούν κατά την τρέχουσα επιμορφωτική περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2023

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί και τα στελέχη εκπαίδευσης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα προγράμματα να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά στον ιστότοπο του ΕΚΔΔΑ www.ekdd.gr. Σε περίπτωση που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΕΚΔΔΑ, θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής αιτήσεων του ΕΚΔΔΑ, η οποία φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://online.ekdd.gr/OnlineWeb/index.jsp .

Στην ίδια διεύθυνση καλούνται να επικαιροποιήσουν το email τους όσοι/ες εγγεγραμμένοι/ες έχουν δηλώσει στην ενότητα Προσωπικά Στοιχεία κάποιο υπηρεσιακό email που δεν ισχύει πλέον. Για τον εντοπισμό της επιθυμητής ημερομηνίας υλοποίησης των προγραμμάτων δείτε τον πίνακα στην συνημμένη εγκύκλιο. Εναλλακτικά, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να προβούν σε Αναζήτηση Προγραμμάτων από την ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ https://www.ekdd.gr/ μέσω της διαδρομής Αρχική σελίδα > Προγράμματα Επιμόρφωσης > Αναζήτηση Προγραμμάτων > επιλέγοντας στη Σύνθετη Αναζήτηση στο πεδίο «Θεματικός Κύκλος» το «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εκπαιδευτικής Πολιτικής» και στο πεδίο «Τίτλος» τον αντίστοιχο τίτλο “Διασφάλιση της Ισότητας και των Δικαιωμάτων των ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στη Δημόσια Διοίκηση”.

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την άμεση σχετική ενημέρωση των εκπαιδευτικών της δικαιοδοσίας τους.

Β. Σε σχέση με τον προγραμματισμό της επόμενης επιμορφωτικής περιόδου Ιανουαρίου – Ιουλίου 2024

Καλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αιτηθούν μέχρι τις 15-11-2023 έως τρία κλειστά επιμορφωτικά προγράμματα διακριτά:

• Για Στελέχη Εκπαίδευσης της οικείας Δ/νσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Σύμβουλους Εκπαίδευσης, Διευθυντές/ριες, Υποδιευθυντές/ριες και Προϊστάμενους/ες Σχολικών Μονάδων), Συμβούλους Σχολικής Ζωής, μέλη Τετραμελών ομάδων Δράσης και Υπευθύνους/ες αποδέκτες αναφορών για την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, στελέχη ΚΕΔΑΣΥ και γενικά στελέχη και εκπαιδευτικούς με ιδιαίτερη συνάφεια καθηκόντων.

• Για εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. Θα θέλαμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα της αναβάθμισης των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα και τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ και στην οικοδόμηση ενός σχολείου συμπεριληπτικού.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλουν αίτημα για υλοποίηση κλειστού προγράμματος στον ιστότοπο του ΕΚΔΔΑ στον σύνδεσμο: Επιμορφωτικές ανάγκες / Υποβολή αιτημάτων. Τα αιτήματα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 15/11/2023  προκειμένου να ενταχθούν στον προγραμματισμό του ΕΚΔΔΑ για την επόμενη επιμορφωτική περίοδο. Σε κάθε κλειστό πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν έως 25 άτομα. Η ανάπτυξη των κλειστών προγραμμάτων του Α΄ εξαμήνου του 2024 αποτελεί το πρώτο βήμα για την σταδιακή πλήρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών και στελεχών.

Η εγκύκλιος

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.