Εμβολιαστικά κέντρα μέσα στα ΑΕΙ: Τι πρέπει να κάνουν οι φοιτητές

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα εμβολιαστικά κέντρα μέσα στα ΑΕΙ, προκειμένου να διευκολύνουν τον εμβολιασμό των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας – καθηγητών, φοιτητών και μελών του διοικητικού προσωπικού.

Υπενθυμίζεται πως η παρουσία εμβολιαστικών κέντρων αποτέλεσε βασικό αίτημα των ιδρυμάτων, όπως και τα δωρεάν rapid test σε φοιτητές και προσωπικό – κάτι το οποίο δεν δέχτηκε εντέλει το υπουργείο Παιδείας.

Τα πρώτα πανεπιστήμια που ενημέρωσαν τους φοιτητές τους για την έναρξη λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων είναι εκείνα της Πάτρας,  της Κρήτης, αλλά και το ΕΜΠ.

Δείτε αναλυτικά τι ίσχυει σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Αγαπητοί/ές φοιτητές και φοιτήτριες, αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας,

μετά από 19 μήνες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με μεγάλη χαρά αντικρίσαμε και πάλι τους φοιτητές μας να γεμίζουν με ζωή τους χώρους του πανεπιστημίου μας!

Στο διάστημα των δύσκολων αυτών μηνών μετρήσαμε πολλές απώλειες, κερδίσαμε όμως και μάχες σημαντικές, που μας επιτρέπουν να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Μητέρα των μαχών φυσικά είναι η νίκη της επιστήμης απέναντι στη νόσο COVID-19 που επετεύχθη με την ανακάλυψη του εμβολίου.

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επάνοδο των φοιτητών και των φοιτητριών μας στο φυσικό τους περιβάλλον. Η βιωσιμότητα όμως της δια ζώσης λειτουργίας είναι στο χέρι όλων μας. Το ΠΔΜ, ως φορέας μετάδοσης της επιστημονικής γνώσης, ενισχύει την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού και από τις 18 έως 22 Οκτωβρίου διοργανώνει στους χώρους του εβδομάδα εμβολιασμού των φοιτητών/τριών καθώς και του πάσης φύσεως προσωπικού του Ιδρύματος. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στα εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν κατά τις ώρες 8:30 – 14:30 στις 5 πόλεις στις οποίες εδράζεται το Πανεπιστήμιο, στα παρακάτω σημεία:

  • στην Κοζάνη (Πανεπιστημιούπολη Κοίλα – Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας – Κτίριο Α’ – Ισόγειο)
  • στην Φλώρινα
  • Γεωπονική Σχολή (Τέρμα Κοντοπούλου)
  • Σχολή Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών (3ο χλμ Εθνικής Οδού Φλώρινας-Νίκης)
  • στην Καστοριά (Περιοχή Φούρκα)
  • στην Πτολεμαΐδα (Περιοχή Κεπτσέ)
  • στα Γρεβενά (6ο χλμ Παλαιάς Ε.Ο. Γρεβενών Κοζάνης)

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες καθώς και το πάσης φύσεως προσωπικό του ΠΔΜ που επιθυμεί να εμβολιαστεί, παρακαλείται να αποστείλει έως την Τετάρτη 20/10/2021 τα παρακάτω στοιχεία στη διεύθυνση [email protected]

•   Ονοματεπώνυμο

•    ΑΜΚΑ

•    Αρ. κινητού τηλεφώνου

•    Τμήμα που φοιτούν και το εμβολιαστικό κέντρο που τους εξυπηρετεί (μόνο για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες)

Καλούμε το προσωπικό και τους φοιτητές μας να επιδείξουν αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και εμπιστοσύνη στην επιστήμη. «Εμβολιαζόμαστε τώρα» γιατί τα εμβόλια μας φέρνουν κοντά στους ανθρώπους μας, στην ελευθερία και στους στόχους μας.

Παρακολουθήστε το βίντεο που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό https://www.youtube.com/watch?v=UONlHGAF7NA

ΠΑΜΑΚ

Εμβολιαστικό κέντρο έχει στηθεί στο ισόγειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, στο γραφείο του ιατρού εργασίας. Το κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του την επόμενη Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 29 του ίδιου μήνα. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται με το σκεύασμα της Pfizer.

Tα ραντεβού των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που επιθυμούν να εμβολιαστούν εντός του ΠΑΜΑΚ θα προγραμματιστούν τις επόμενες ημέρες, μεταξύ 08:30 και 14:30.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχει εγκαταστήσει το εμβολιαστικό κέντρο στο πλαίσιο της επανόδου στην εκπαιδευτική διαδικασία με τη φυσική παρουσία, σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας.

 

Πανεπιστήμιο Πάτρας

Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας θα λειτουργούν Εμβολιαστικά Κέντρα:

  1. Στο Ρίο (Πανεπιστημιούπολη Ρίου – Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας – Κτίριο Α’ – Ισόγειο).
  2. Στο Κουκούλι (Πανεπιστημιούπολη Κουκούλι – Φοιτητική Εστία).
  3. Στο Μεσολόγγι (Πανεπιστημιούπολη Μεσολογγίου, κτίριο Κ10).

Όσα από τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, όλων των κατηγοριών, Μόνιμο, Έκτακτο Διδακτικό και Τεχνικό Προσωπικό, Διοικητικό Προσωπικό (Μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ), Συμβασιούχοι, Ερευνητές κ.α. και βεβαίως οι Φοιτητές που επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να το δηλώσουν με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος μέχρι και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.upatras.gr/leitourgia-emvoliastikon-kentron-sto-panepistimio-patron/

 

ΕΜΠ

Η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από την πλευρά της, ενημερώνει τη πανεπιστημιακή κοινότητα ότι ο εμβολιασμός στο ΕΜΠ από κινητή μονάδα θα διενεργηθεί το χρονικό διάστημα 13/10/2021-19/10/2021, 9:00-12:30 (εκτός Σαββατοκύριακου, 16-17/10), στον χώρο του Ιατρείου στις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με το εμβόλιο της εταιρίας PFIZER.

Σε ό,τι αφορά στο χρονικό διάστημα εμβολιασμού στις εγκαταστάσεις Πατησίων, θα ακολουθήσει σε νέα ενημέρωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τη Δευτέρα 11/10/2021 στις 12:00 πατώντας εδώ. Στον εν λόγω σύνδεσμο μπορούν να δηλώσουν και όσοι ενδιαφέρονται για εμβολιασμό στην Πατησίων, για καλύτερη προετοιμασία της διαδικασίας.

 

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Συγκεκριμένα το ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων σε Ηράκλειο (αμφιθέατρο Μανασάκη) και Ρέθυμνο (χώρος ιατρείου), όπως επίσης και δύο ιατρεία για τους πρωτοετείς φοιτητές.

Όπως τονίζει η Σύγκλητος:

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μετά από δεκαοκτώ μήνες εξ αποστάσεως εκπαίδευση, άνοιξε ξανά τις πύλες του και υποδέχτηκε τους φοιτητές του στις δύο πανεπιστημιουπόλεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Οι χώροι του Πανεπιστημίου γέμισαν ξανά με τη ζωντάνια των φοιτητών μας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, το νέο αυτό ξεκίνημα εξελίχτηκε πολύ ομαλά, γεγονός που οφείλεται στην καλή προετοιμασία του Πανεπιστημίου, αλλά και στην υποδειγματική στάση των φοιτητών μας. Το Πανεπιστήμιο, εν αναμονή πρόσληψης νέου προσωπικού το αμέσως επόμενο διάστημα, έχει στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό που βασίζεται στην εθελοντική εργασία διδασκόντων και διοικητικών υπαλλήλων που διενεργούν τους ελέγχους σε κάθε Αμφιθέατρο με εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Από την πλευρά τους, το σύνολο σχεδόν των φοιτητών ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις μας, ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τα μέτρα και τις προϋποθέσεις και έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα για την είσοδό τους στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια. Πολύ ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός που προκύπτει από τους ελέγχους ότι η συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων σε Ηράκλειο (αμφιθέατρο Μανασάκη) και Ρέθυμνο (χώρος ιατρείου), όπως επίσης και δύο ιατρεία για τους πρωτοετείς φοιτητές. Φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων στους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του Πανεπιστημίου, πιστεύουμε ότι θα μετριαστούν με την πάροδο του χρόνου. Παρά το επιτυχημένο ξεκίνημα, δεν εφησυχάζουμε. Το προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει πλήρη επίγνωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες καλούμαστε να επιτελέσουμε το έργο μας. Η πανδημία, παρά τα σημάδια ύφεσης, είναι ακόμα μαζί μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το Πανεπιστήμιο Κρήτης κάνει ό,τι μπορεί μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του για να προστατεύσει την υγεία των μελών του. Για τον σκοπό αυτό έχει στηθεί ένας άλλος παράλληλος μηχανισμός από εβδομήντα περίπου μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων covid-19, ο οποίος έχει τεθεί ξανά σε πλήρη ετοιμότητα. Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης θέλει να ευχαριστήσει όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την ετοιμότητα και το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν μέχρι σήμερα. Στοιχεία που μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, προς όφελος των φοιτητών μας και της επιστημονικής γνώσης.

Εμπλουτίζεται…

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.