Εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι για την ανακύκλωση

Στο πλαίσιο, του Έργου «Πράσινη Μάνη» δημιουργήθηκε ένα εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι, ανοιχτό σε όλους, που με τη χρήση των σύγχρονων εργαλείων και τεχνολογιών, ενημερώνει και περνά στη νέα γενιά, μηνύματα για την Ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το ηλεκτρονικό παιχνίδι, ήδη, χρησιμοποιείται από τους μαθητές και τους ενήλικες κατά τη διάρκεια του έργου και είναι διαθέσιμο για δωρεάν χρήση προς κάθε ενδιαφερόμενο στην ιστοσελίδα του “GreenMani”. Επιστρατεύει τα προσφιλή στους μαθητές αλλά και στους ενήλικες ηλεκτρονικά παιχνίδια, και τα αξιοποιεί ως εργαλεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποδοχής και των μαθησιακών στόχων του έργου.

Το παιχνίδι αυτό απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες, με έμφαση όμως στην ηλικία των 7-14 χρονών, καθοριστική στην εμπέδωση των αρχών της ανακύκλωσης. Περιλαμβάνει επίπεδα δυσκολίας και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι απλό και να μπορεί να παρέχει τις αναγκαίες πληροφορίες στους χρήστες.

Το έργο «Πράσινη Μάνη», υλοποιείται από την Εταιρεία Συμβούλων «Αργοναύτες» και τον Δήμο Δυτικής Μάνης και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει για την Ανακύκλωση Αστικών Στερεών Αποβλήτων, όλες τις κοινωνικές ομάδες στα όρια του παραπάνω Δήμου, όπως είναι οι επαγγελματίες, τα στελέχη της Τ.Α., οι πολίτες, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, ενώ μπορεί να αποτελέσει πρότυπο καλών πρακτικών για πολλές τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα.

Εγκατάσταση εφαρμογής

Για χρήστες Web:

Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι απευθείας στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση https://simmer.io/@GavLab/green-mani

Για χρήστες tablet και άλλων κινητών συσκευών με λειτουργικό Android:

Μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή πατώντας το κουμπί. Αναλόγως των ρυθμίσεων της συσκευής σας, ενδέχεται να σας ζητηθεί να επιτρέψετε την εγκατάσταση προγραμμάτων από άγνωστες πηγές. Μετά από την εγκατάσταση εκτελείτε την εφαρμογή GreenMani. (Κατεβάστε από εδώ)

Για χρήστες Windows:

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο RAR πατώντας το κουμπί. Αφού αποσυμπιέσετε το αρχείο, εκτελείτε το GreenMani. Αναλόγως των ρυθμίσεων του υπολογιστή σας, ενδεχομένως το παιχνίδι να εμφανίζεται ως GreenMani.exe ή ως GreenMani. (Κατεβάστε από εδώ). Επικοινωνήστε με τον Δήμο δυτικής Μάνης – Τηλέφωνο: 2721 073970, e-Mail: [email protected]

Δείτε περισσότερο  εκπαιδευτικό υλικό , με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.