40ο ΓΕΛ Αθήνας: Η εκπαίδευση στο Φινλανδικό σχολείο του 21ου αιώνα.

Η επιμόρφωση εκπαιδευτικών του 40ου ΓΕΛ Αθήνας με τίτλο “21st century Innovation Center for teachers: Teach and Coach, Flipped Classroom” στο Ελσίνκι της Φινλανδίας την περίοδο 21-27 Νοεμβρίου 2022 στο πλαίσιο του Erasmus+ KA122 (Ψηφιακή μετάβαση και μεικτή μάθηση), ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η διάχυση και εφαρμογή των αποτελεσμάτων, ο ενδοσχολικός διάλογος και η ανατροφοδότηση θα λάβουν χώρα καθ΄όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2022-23.

Οι φιλόλογοι Μαυρομμάτη Ελευθερία, Ματσούκα Κωνσταντίνα και Παπανδρέου Χριστίνα ήλθαν σε επαφή με εκπαιδευτικούς δημοσίων σχολείων της Λάρισας, της Προύσας της Τουρκίας, του Ελσίνκι και του Έσποο της Φινλανδίας, επισκέφθηκαν σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Ελσίνκι, παρακολούθησαν ενημέρωση από εκπροσώπους του συνδικάτου στη Φινλανδία για τα πλεονεκτήματα του Φινλανδικού μοντέλου, τις αδυναμίες και τις ανάγκες των μαθητών τους. Σε ομάδες εργασίας δούλεψαν για την εξαγωγή συμπερασμάτων συγκρίνοντας στατιστικές μελέτες των διαφορετικών εκπαιδευτικών συστημάτων, περιηγήθηκαν τα ψηφιακά εργαλεία της Φινλανδικής τάξης, συζήτησαν για τα πλεονεκτήματα της ανεστραμμένης τάξης (flipped classroom) και του μεικτού μοντέλου διδασκαλίας και μάθησης (blended learning) και βίωσαν την εμπειρία να είσαι εκπαιδευτικός και πολίτης του κόσμου.

Μάλιστα η ευκαιρία που τους δόθηκε να ξεναγηθούν στο νησάκι και στο φρούριο Suomenlina , στα μεσαιωνικά μονοπάτια της παλιάς πόλης του Ταλίν της Εσθονίας (μνημεία κληρονομιάς της UNESCO), στη βιβλιοθήκη, στο Μουσείο Τέχνης και στον Καθεδρικό ναό του Ελσίνκι καθώς και στην εντυπωσιακή πεζογέφυρα της Φρανκφούρτης στον ποταμό Μάιν με την αρχαιοελληνική επιγραφή με στίχους του Ομήρου από την Οδύσσεια « ΠΛΕΩΝ ΕΠΙ ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟΝ ΕΠ ΑΛΛΟΘΡΟΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» εμπλούτισε περαιτέρω τον κόσμο των εμπειριών τους.

Τέλος συνειδητοποίησαν μέσα από σύντομες συνεντεύξεις των Φινλανδών μαθητών ότι οι ανάγκες και τα άγχη είναι κοινά. Ένιωσαν την αγωνία των λαών για τον πόλεμο στην Ουκρανία , την ενεργειακή κρίση και το προσφυγικό. Τέλος μέσα από την ευκαιρία που δόθηκε να συνεργαστούν με Τουρκάλες εκπαιδευτικούς βίωσαν την ανάγκη των λαών για ομόνοια, αντάλλαξαν δώρα , αγκαλιές , φιλοφρονήσεις, υπόσχεση να ξανασυναντηθούν!

«Πλέοντας μέσ’ το μελανό πέλαγος μ’ αλλόγλωσσους ανθρώπους» Ομήρου Οδύσσεια

Πάντα τέτοιες εμπειρίες!

All such experiences!

Tüm bu tür deneyimler!

Kaikki tällaiset kokemukset!

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.