Εκπαίδευση Δασκάλων στη χρήση iPads για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση [09-31 Οκτωβρίου 2020]

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας , δάσκαλοι των Πειραματικών σχολείων θα εκπαιδευτούν στην χρήση iPads στο πλαίσιο χορηγίας εταιρείας ταμπλετών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η προτεινόμενη Δράση “Επιμορφωτικό πρόγραμμα για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Γ’ και Δ’ τάξεων των Πειραματικών Σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την αξιοποίηση των iPads ως εκπαιδευτικών εργαλείων” έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση επιμόρφωσης στην αξιοποίηση των iPads στην εκπαιδευτική διαδικασία σε γνωστικά αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία.

Οι ωφελούμενοι της Δράσης είναι εκπαιδευτικοί ΠΕ70-Δάσκαλοι της Γ’, Δ’ τάξης των Πειραματικών Σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την αξιοποίηση των iPads
ως εκπαιδευτικών εργαλείων. Ο αριθμός στόχος των ωφελούμενων ανέρχεται σε 37 επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς.

Από τη Δευτέρα 05-10-2020 και ώρα 13:00 έως και την Πέμπτη 08-10-2020 και ώρα 15:00, καλούνται να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα πεδία, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΙΕΠ  https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/ 

Στους εκπαιδευτικούς θα χορηγηθούν δανεικά tablet  με υποχρέωση αφενός μεν επιστροφής τους, αφετέρου δε καταβολής αποζημίωσης στο Ελληνικό Δημόσιο ή αντικατάστασης της ηλεκτρονικής συσκευής σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης.

Σκοπός της επιμορφωτικής παρέμβασης είναι η ενσωμάτωση και χρήση των ψηφιακών ταμπλετών iPad στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική, οι μέθοδοι υλοποίησης των εκπαιδευτικών παρεμβάσεων, το παιδαγωγικό πλαίσιο, η τεχνολογικά υποστηριζόμενη εκπαιδευτική προσέγγιση, η εκπόνηση εκπαιδευτικών σεναρίων, η υιοθέτηση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών, καθώς επίσης και η αποτύπωση των εμπειριών μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων.

Επιπλέον, το όλο εγχείρημα θα αποτελέσει βασικό άξονα εξαγωγής συμπερασμάτων και ιδεών για νέες μελλοντικές δράσεις τόσο σε επίπεδο σχολικής μονάδας όσο και στην ευρύτερη σχολική κοινότητα.

Το επιμορφωτικό υλικό χωρίζεται σε θεματικές ενότητες, οι οποίες καλύπτουν τα ακόλουθα θεματικά πεδία:

– 1ο Θεματικό Πεδίο: Εξοικείωση με την τεχνολογία των iPads: Τεχνικά χαρακτηριστικά, τρόπος χρήσης, βασικές λειτουργίες των συσκευών, γνωριμία με το λειτουργικό σύστημα, γνωριμία με εφαρμογές των iPads.

– 2ο Θεματικό Πεδίο: Διδακτική Αξιοποίηση των iPads: Διδακτικές μέθοδοι, διδακτικά εργαλεία & τεχνικές με έμφαση στο ρόλο του εκπαιδευτικού και του μαθητή.

– 3ο Θεματικό Πεδίο: Παρουσίαση καλών πρακτικών στην αξιοποίηση των iPads.

– 4ο Θεματικό Πεδίο: Εκπόνηση Εκπαιδευτικών Σεναρίων και Εκπαιδευτικού Υλικού

Η επιμορφωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί σε έναν επιμορφωτικό κύκλο το διάστημα 09-31 Οκτωβρίου 2020, μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως επιμόρφωσης και θα διαρθρώνεται στα ανωτέρω θεματικά πεδία.

  • Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΙΕΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.