ΔΟΕ: Στις 23 Οκτωβρίου η οριστική απόφαση για συνέχιση ή όχι της απεργίας αποχής

Τα δυο κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών τη πρωτοβάθμιας & της Δευτεροβάθμιας, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, ουσιαστικά απέρριψαν τις εισηγήσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων, μετά τη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία, να γίνει επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

ΔΟΕ

Το ΔΣ της ΔΟΕκατά πλειοψηφία, απέρριψε την εισήγηση μελών του για επαναπροκήρυξη απεργίας- αποχής των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

«Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών δεν  απαγορεύει την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, παρά μόνο αυτών που ήδη προκηρύχθηκαν», ισχυρίστηκαν κάποια μέλη του Δ.Σ., ωστόσο κάποια άλλα εισηγήθηκαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά της αξιολόγησης , αλλά με άλλες μορφές.

Τελικά το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε να τεθεί το θέμα , στη βάση του κλάδου με την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των τοπικών Διδασκαλικών Συλλόγων, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί το ερχόμενο Σάββατο 23 Οκτωβρίου από τη Συνέλευση των προέδρων των Συλλόγων, η οποία θα γίνει στη Αθήνα.

Ανακοίνωση ΔΟΕ,  Αθήνα 13/10/2021 Αρ. Πρωτ. 1931

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε την πραγματοποίηση κύκλου έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων από τις 14 μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου και Ολομέλειας Προέδρων το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με κορυφαίο αυτό της αξιολόγησης, και για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του κλάδου. Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν στις συλλογικές διαδικασίες.

ΟΛΜΕ

Υπενθυμίζουμε ότ στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο, στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήναςαπορρίφθηκε επίσης η εισήγηση συνδικαλιστικών παρατάξεων  για επαναπροκήρυξη απεργίας- αποχής των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

Παρότι υπέρ της επαναπροκήρυξης απεργίας- αποχής, τάχθηκε το 54% των προέδρων των ΕΛΜΕ, η πλειοψηφία δηλαδή, το καταστατικό της ΟΛΜΕ ορίζει ότι για να υιοθετηθεί μια εισήγηση απαιτούνται οι ψήφοι των 2/3 των ΕΛΜΕ (το 67%).
Έτσι η Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση , σχετικά με νέες κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης.

Ωστόσο μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να αποφασίσει άλλες μορφές κινητοποιήσεων κατά της αξιολόγησης.
Για να διαμορφωθεί αυτό το αποτέλεσμα αρκεί να πούμε ότι 8 Πρόεδροι ΕΛΜΕ ψήφισαν «ΟΧΙ» ή «λευκό» στην συνέχιση της απεργίας-αποχής ενάντια στην αξιολόγηση, παρά τις αντίθετες αποφάσεις των συνελεύσεων τους ή των διοικητικών τους συμβουλίων των ΕΛΜΕ τους.
Έτσι με την διαφοροποίηση αυτών των αντί για 66,78% υπέρ της απεργίας αποχής, πήγε στο 54%. Κι έτσι απλά, η πρόταση δεν πέρασε…

Σύμφωνα με πληροφορίες Πρόεδροι των ΕΛΜΕ που ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας αποχής ετοιμάζουν καταγγελία των Προέδρων των ΕΛΜΕ που άλλαξαν την εντολή που είχαν από τις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τους καθώς και κατά του Προεδρείου της ΟΛΜΕ που δέχθηκε αυτή την αλλαγή.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.