Αξιολόγηση: Πότε θα επιβληθούν οι κυρώσεις στους ανυπάκοους εκπαιδευτικούς

Στην εφαρμογή των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που δεν κατέθεσαν την  έκθεση αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου, που αφορά στο προηγούμενο σχολικό έτος 2020-21, καθώς και τον Συλλογικό Προγραμματισμό, θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του εκπαιδευτικού site esos.

Σύμφωνα με στοιχεία   του ΙΕΠ:

Α. Δεν κατέθεσαν την  έκθεση αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου, που αφορά στο προηγούμενο σχολικό έτος 2020-21, συνολικά 79 σχολεία, σε σύνολο 13.700.

Β. Δεν κατέθεσαν  τον Συλλογικό Προγραμματισμό 200 σχολεία, σε σύνολο 13.700.

Γ. Περισσότερα από 500 σχολεία κατέθεσαν “φασόν” κείμενα,   τα οποία χαρακτηρίστηκαν με εγκύκλιο του  υπουργείου Παιδείας  ως  “μη σύννομα”  και θεωρείται  ως μη γενόμενη η ενέργεια αυτή.

Το esos έθεσε στις 8/12/21 ερώτημα στο υπουργείο Παιδείας εάν σε αυτά τα σχολεία θα εφαρμοστούν οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος.

Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Oι προβλεπόμενες εκ του νόμου κυρώσεις θα επιβληθούν σε Διευθυντές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στην εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης για την αξιολόγηση.

Οι φήμες

Να αληθεύουν, άραγε, οι φήμες  ότι κάποιοι διευθυντές/ντριες σχολείων κατέθεσαν από μόνοι τους την  έκθεση αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου του προηγούμενου σχολικού έτους 2020-21 παρά τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, γεγονός που ουδόλως ενόχλησε κάποιους “αντιρρησίες – αρνητές” εκπαιδευτικούς αφού τελικά βολεύτηκαν και δε θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου; Ας ζητήσουν τα συνδικάτα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ τα πρακτικά όλων των συλλόγων για διάψευση των κακόβουλων  και αποπροσανατολιστικών φημών.

Υπήρξαν άραγε διευθυντές/ντριες σχολείων οι οποίοι εφάρμοσαν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων μόνο και μόνο για να εξαιρέσουν τον εαυτό τους στα πρακτικά και να φανούν σύνομοι έτσι ώστε να αποφύγουν τις κυρώσεις;

Βεβαίως γνωρίζουμε ότι υπήρξαν και στελέχη που με παρρησία, αίσθημα ευθύνης, συναδελφικότητα και αξιοπρέπεια στάθηκαν στο ίδιο μετερίζι του αγώνα με τους συναδέλφους τους.

Ο τρόπος θα κάνει τη διαφορά

Είμαστε περίεργοι να δούμε, όταν θα έρθει η ώρα των κυρώσεων, τον τρόπο με τον οποίο θα καλύψουν τους ανυπάκους εκπαιδευτικούς τα συνδικατάτα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Πώς άραγε θα εκφράσουν την έμπρακτη στήριξή τους σε όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς που αντιστάθηκαν και αντιστέκονται, που αρνήθηκαν και αρνούνται να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης – χειραγώγησης – κατηγοριοποίησης των σχολείων. Κοντός ψαλμός αλληλούια!

Διαβάστε επίσης:

ΔΟΕ: Νέες οδηγίες για την αξιολόγηση προς τους Συλλόγους Διδασκόντων

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

One thought on “Αξιολόγηση: Πότε θα επιβληθούν οι κυρώσεις στους ανυπάκοους εκπαιδευτικούς

  1. Τα συνδικάτα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλά θα κάνουν να αυτοκαταστραφούν, γιατί όταν στηρίζαμε τις απεργίες τους με κόστος απ τα μισθά μας, ήταν καλά. Όταν τέθηκε το θέμα συνέχισης της Απεργίας-Αποχής, μαζεύτηκαν σαν γυμνοσάλιαγκες. ΤΖΆΜΠΑ Απεργίες, ΤΖΑΜΠΑ Μάγκες…. Δεν πρόκειται να ξαναπάρουν ούτε ψήφο, ούτε τίποτα… Καλά μας κάνει η κυβέρνηση και μας κόβει τον ποπό. Τέτοιοι είμαστε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.