Αξιολόγηση: Ποιοι είναι οι “κατά λόγο αρμοδιότητας” ελεγκτές των σχολείων

Αξιολόγηση: Έλεγχος στις δράσεις και τις εκθέσεις των σχολείων για την αξιολόγηση από στελέχη της εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς με πρόσβαση στην πλατφόρμα ΙΕΠ “κατά λόγο αρμοδιότητας”.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε η νέα υπουργική απόφαση που ορίζει ποιοι εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ειδική εφαρμογή του ΙΕΠ στην οποία τα σχολεία δημοσιεύουν τις δράσεις/ εκθέσεις που αφορούν στην εσωτερική τους αξιολόγηση.Σύμφωνα με την απόφαση, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης  και όχι μόνο, θα έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα, αν και δεν αναρτούν κάτι σε αυτή. Όπως αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση αυτό γίνεται  “κατά λόγο αρμοδιότητας”  για τα στελέχη και εκπαιδευτικούς που απαριθμεί.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με τη υπουργική απόφαση (Άρθρο 1: Γενικές Διατάξεις) πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή, κατά λόγο αρμοδιότητας, έχουν οι παρακάτω:

“Ο/Η Διευθυντής/ντρια/Προϊστάμενος/η της σχολικής μονάδας, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός κάθε Ομάδας Δράσης της σχολικής μονάδας, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις σχολικές μονάδες που έχουν την Παιδαγωγική Ευθύνη, οι Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές/ ντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,οι Περιφερειακοί Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης, οι Περιφερειακοί/ές Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης, η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.) και το Ι.Ε.Π..

3. Πρόσβαση στα δεδομένα που καταχωρίζονται στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Ι.Ε.Π. για κάθε σχολική μονάδα έχουν κατά λόγο αρμοδιότητας οι προαναφερόμενοι”

Πατήστε εδώ  για να ανοίξετε το ΦΕΚ

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.