Αποχώρηση, με αιχμές για Κεραμέως, συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ | Η επιστολή παραίτησης

Ο Κ. Ευμοιρίδης αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ ΑΜΘ με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ παραιτείται και κάνει λόγο για αλαζονική συμπεριφορά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΔΕ ΑΜΘ Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης λαμβάνοντας το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο εκπαιδευτικός κόσμος με τη μεγάλη του αποχή από τη διαδικασία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, υποβάλλει την παραίτηση του στηλιτεύοντας την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ η οποία αποφάσισε αντί να διαλεχθεί με την εκπαιδευτική κοινότητα να επιλέξει τον δρόμο του αυταρχισμού.

Η επιστολή παραίτησης

Κωνσταντίνος Ι. Ευμοιρίδης Εκπαιδευτικός τ. Αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ Α.Μ.Θ. τ. Αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Δράμας.

Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Δ.Ε.

Προς τις Συναδέλφισσες και τους συνάδελφους

που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

με την Φ.350/10/24035/Ε3/2-3-2021 Απόφαση της Υπουργού συγκροτήθηκε μετά από δύο (2) μήνες (!) το Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.ΣΔ.Ε.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη σύνθεση του οποίου συμμετείχα ως τακτικό αιρετό μέλος, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς όλης της περιφέρειας ΑΜΘ σε αυτό.

Πριν από την 1η συνεδρίαση του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (8-3- 2021), με τη νέα του σύνθεση, υπέβαλα την παραίτησή μου και δε συμμετείχα σε αυτό.

Παραίτηση την οποία είχα προαναγγείλει αφενός σεβόμενος τον εαυτό μου και τις δεσμεύσεις που ανέλαβα απέναντι σε όλους τους συναδέλφους, αναπληρωτές και μονίμους, όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφετέρου λαμβάνοντας το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο εκπαιδευτικός κόσμος με τη μεγάλη αποχή από την διαδικασία αυτή μη νομιμοποιώντας τη συμμετοχή μου στο ως άνω Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Σέβομαι τις δεσμεύσεις από τις αποφάσεις (αν και διαφωνώ σε επιμέρους θέματα) συλλογικών οργάνων, εφόσον θέλω ανήκω στους δημοκρατικούς πολίτες, χωρίς να παλινδρομώ «μεταξύ καμποτίνου και σαλτιμπάγκου», χωρίς πολιτικούς καιροσκοπισμούς.

Αποφάσεις

  • της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Α.Κ.Ε./Δ.Ε. με το ψηφοδέλτιο της οποίας εξελέγην ομόφωνες των συνδικαλιστικών μας οργάνων στις οποίες συμμετείχα (για απόσυρση ψηφοδελτίων, παραίτηση από τις θέσεις, εφόσον θα εκλεγόμαστε, κλπ)

Πολλοί εύλογα θα διερωτάστε πώς αφήνουμε τους συναδέλφους βορά στη διοίκηση αυτές τις δύσκολές στιγμές που περνάει η εκπαίδευση.

Τον δρόμο όμως, συνάδελφοι, μας τον δείξατε εσείς με τη στάση σας απέναντι στην αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά της Υπουργού.

Η ευθύνη για την εξέλιξη αυτή ανήκει συνολικά στην Υπουργό με την αδιαλλαξία την οποία επέδειξε η ίδια για όλη τη διαδικασία της ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων για τη διετία 2021-22, με τον τρόπο που αυτές διεξήχθησαν, και την απαξία που δείχνει η Υπουργός για τον θεσμό των Υπηρεσιακών συμβουλίων, γεγονός που γίνεται εμφανές από τη νομοθέτηση για την αναπλήρωση των αιρετών μελών αυτών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αυτή η χρονική στιγμή είναι η πλέον κρίσιμη για την εκπαίδευση και δη για τη δευτεροβάθμια με ανοιχτά προβλήματα, όπως των διορισμών των εκπαιδευτικών (δεν έχουν καθορισθεί σαφώς η αναλογία των θέσεων μεταξύ Α/θμιας και Δ/θμιας ο καταμερισμός μεταξύ των ειδικοτήτων), της αναμόρφωσης προγραμμάτων σπουδών, αναμόρφωσης ωρολογίων προγραμμάτων με την εισαγωγή νέων θεματικών και συγχώνευσης μαθημάτων (όπως φημολογείται) και φυσικά του τρόπου της αξιολόγησης.

Σε μια τόσο κρίσιμη, για την εκπαίδευση, χρονική στιγμή θα πρέπει οι αιρετοί του κλάδου να έχουν ισχυρή εκπροσώπηση σε αυτό το όργανο και μια ισχυρή εκπροσώπηση μπορεί να επιτευχθεί και να νομιμοποιηθεί μόνο μέσα από τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις διαδικασίες ανάδειξης των αιρετών μελών, μια συμμετοχή η οποία δεν υπήρξε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποφάσισε αντί να διαλεχθεί με την εκπαιδευτική κοινότητα να επιλέξει τον άλλο δρόμο, του αυταρχισμού και της αλαζονικής επιβολής.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αυτό τον αγώνα αξίζει να τον πάμε μέχρι τέλους!

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.