Άνοιγμα σχολείων | Τι ισχύει για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών (ΦΕΚ)

Άνοιγμα σχολείων: Οι εκπαιδευτικοί υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.: 1293/2021 – ΦΕΚ 30/Β/8-1-2021
Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

  • Το ΦΕΚ είναι διαθέσιμο, εδώ.

19. Μεταφορές

Μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα (4) άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου. Η δυνατότητα του προηγούμενου εδαφίου παρέχεται, με την προσκόμιση αντίστοιχης βεβαίωσης, και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε μη αστικές περιοχές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών.

Προσοχή στη μάσκα

Εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε Ε.Ι.Χ. όταν επιβαίνουν μόνο ο/η οδηγός, σύζυγοι/συμβιούντες και συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

Τι λέει το υπουργείο Παιδείας

Εν τω μεταξύ με παρέμβασή της στον ΑΝΤ1 η  ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα ξεκαθάρισε  ότι με αποστολή του κωδικού «4» και τη βεβαίωση φοίτησης, που έχει ήδη χορηγηθεί από τα σχολεία και ισχύει για όλη τη σχολική χρονιά θα μεταβούν από τη Δευτέρα στις σχολικές μονάδες οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των ειδικών σχολείων.

Αναφορικά με την ώρα προσέλευσης των μαθητών, που έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα ποικίλει, εξήγησε ότι, αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί από το σύλλογο διδασκόντων του εκάστοτε σχολείου.

«Κάθε σχολική μονάδα έχει την αυτονομία της κι εκείνοι ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο θα ενημερωθούν οι γονείς», εξήγησε η ΓΓ του υπουργείου.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

2 thoughts on “Άνοιγμα σχολείων | Τι ισχύει για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών (ΦΕΚ)

  1. Καλησπέρα και καλή χρονιά!!! Μπορούν 4 εκπαιδευτικοί να μετακινηθούν σε άλλον νομό με το ίδιο αυτοκίνητο!! Κατάλαβα καλά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.