Άνοιγμα σχολείων με self tests – Η τελική πρόταση Κεραμέως

Άνοιγμα σχολείων: Πρόταση για σταδιακό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών κατέθεσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας  στην επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε την Παρασκευή 26.03, η οποία θα συνδυάζεται με υποχρεωτικά self tests σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το υπουργείο Παιδείας αναμένει την τρέχουσα εβδομάδα να ξεκαθαρίσει το τοπίο μετά τις εισηγήσεις των ειδικών και δηλώνει έτοιμο να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα, όποτε αυτό καταστεί δυνατό.

Ωστόσο, χωρίς να ληφθούν αποφάσεις ολοκληρώθηκε η τακτική συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Οι ειδικοί συζήτησαν για το σταδιακό άνοιγμα σχολείων στη βάση της πρότασης της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, αλλά και του λιανεμπορίου, καθώς και για την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο.

Η τελική πρόταση Κεραμέως

Σύμφωνα με πληροφορίες του edweek η τελική πρόταση Κεραμέως για το σταδιακό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, περιλαμβάνει αρχικό σχεδιασμό για άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων -η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε πως αποτελούν προτεραιότητα- στις 5 Απριλίου. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 12 Απριλίου, προτείνεται να ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, με την προϋπόθεση μαθητές και καθηγητές να κάνουν κάθε εβδομάδα self tests κατά του κορωνοϊού.

Οδικός χάρτης Self Tests

Την ίδια ώρα, τον «οδικό χάρτη» για τη χρήση των self tests από τους πολίτες περιέγραψε  στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο  αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, για να μπορέσουμε -όπως είπε- να οδηγηθούμε σε σταδιακή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων.

«Κάθε πολίτης δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα για διάστημα δύο μηνών» επεσήμανε ο ίδιος και υπογράμμισε «πως εξετάζεται να δοθεί προτεραιότητα την πρώτη εβδομάδα στα άτομα έως 67 ετών, για να αποφευχθούν συνωστισμοί. Όπως είπε, η χρήση του self test θα είναι προαιρετική για την πλειονότητα των πολιτών, αλλά υποχρεωτική για ομάδες πληθυσμού, και συγκεκριμένα για μαθητές κι εκπαιδευτικούς και σε όσους εργάζονται στους κλάδους του τουρισμού, του λιανεμπορίου και της εστίασης και της ναυτιλίας».

Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση της επιδημιολογικής ύφεσης στη χώρα και των εισηγήσεων των ειδικών, αφού η άρση των περιοριστικών μέτρων βασίζεται «σε επιστημονικά δεδομένα και όχι στην κοινωνική πίεση σύμφωνα και με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.