Αναπληρωτές Νηπιαγωγοί: Λέμε όχι σε Γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΠΑΣΑΝ) αναφορικά με την μεταβολή στον τρόπο πρόσληψης και μόνιμου διορισμού εκπαιδευτικών με διεξαγωγή γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ,

Η θέση του ΠΑΣΑΝ είναι κάθετα αντίθετη προς τη διεξαγωγή Γραπτού ΑΣΕΠ “και σε οποιαδήποτε διαδικασία υποβαθμίζει την αξία των πτυχίων μας, της προϋπηρεσίας μας και των προσόντων μας μετατρέποντάς μας έρμαια στις εκάστοτε πολιτικές βλέψεις της κάθε Κυβέρνησης”.

Γραπτός ΑΣΕΠ: Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ΠΑΣΑΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δυστυχώς οι σημερινές Προγραμματικές Δηλώσεις του νέου Υπουργού Παιδείας επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που λάβαμε τις προηγούμενες ημέρες για μεταβολή στον τρόπο πρόσληψης και διορισμού εκπαιδευτικών με διεξαγωγή γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε τις ημέρες αυτές αναφέρουν σύντομα διεξαγωγή του Διαγωνισμού με προσμέτρηση του βαθμού επιτυχίας σε αυτόν και συνυπολογισμό προσόντων.

Επιπρόσθετα, ο νέος Υπουργός αναφέρθηκε σε Ενιαία Κατεύθυνση και Κοινό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Προσχολική Αγωγή, γεγονός που έχει επιφέρει περαιτέρω αναστάτωση και ανησυχία σε όλους. Ως ΠΑΣΑΝ, θεωρούμε πως αναφερόταν σε ένα ενιαίο πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών σε Παιδικούς Σταθμούς και Νηπιαγωγεία, χωρίς αυτό να συνεπάγεται πως τα Νηπιαγωγεία θα μεταφερθούν στους Δήμους- άλλωστε τόνισε την φράση «…Υπό το Υπουργείο Παιδείας»-, μία πρόταση που έχει τεθεί τα τελευταία χρόνια επί τάπητος καθώς οι Παιδικοί Σταθμοί της Χώρας λειτουργούν χωρίς Πρόγραμμα Σπουδών.

Σε κάθε περίπτωση, η θέση του ΠΑΣΑΝ είναι κάθετα αντίθετη προς την διεξαγωγή Γραπτού ΑΣΕΠ και σε οποιαδήποτε διαδικασία υποβαθμίζει την αξία των πτυχίων μας, της προϋπηρεσίας μας και των προσόντων μας μετατρέποντάς μας έρμαια στις εκάστοτε πολιτικές βλέψεις της κάθε Κυβέρνησης!

Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους και εγγυόμαστε πως σύντομα θα επικοινωνήσουμε με Υπουργείο και Αρμόδιους Φορείς προς αποσαφήνιση των όσων ειπώθηκαν σήμερα. Ταυτόχρονα, θα ακολουθήσουν Συνεδριάσεις του ΔΣ και των Ιδρυτικών Μελών με στόχο να προετοιμάσουμε τις όποιες επόμενες κινήσεις μας. Ταυτόχρονα, θα ζητήσουμε ως Σύλλογος συνάντηση με το Υπουργείο ώστε να καταθέσουμε εγγράφως την δυσαρέσκεια και τις αντιπροτάσεις μας.

Εγγυόμαστε πως ο αγώνας σήμερα ξεκινά και όλοι μαζί θα αντισταθούμε μαζικά και με συλλογικότητα!

ΠΑΣΑΝ

Συνέντευξη Αντιπροέδρου ΠΑΣΑΝ: Κάθετοι απέναντι στον Γραπτό ΑΣΕΠ, έχει αποτύχει – Διευκρινήσεις για την Ενοποίηση Προσχολικής

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο» και την εκπομπή των Γιώργου Μελλιγγώνη και Γιώργου Τραπεζιώτη η Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΠΑΣΑΝ), Βασιλική Κουκούλη, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια των Μελών του Συλλόγου και της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών απέναντι στις Προγραμματικές Δηλώσεις του Νέου Υπουργού Παιδείας και Αθλητισμού, κυρίου Πιερρακάκη, για μεταβολή στην διαδικασία πρόσληψης και διορισμού εκπαιδευτικών και επαναφορά γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών είναι κάθετος και αντίθετος με την διεξαγωγή γραπτού ΑΣΕΠ, ενώ τις τελευταίες ημέρες οι Εκπαιδευτικοί Σύλλογοι έχουν συσπειρωθεί με κοινή θέση και κοινό Δελτίο Τύπου κατά της διεξαγωγής γραπτού ΑΣΕΠ». Σε μία απόπειρα επεξήγησης της θέσης αυτής η κυρία Κουκούλη αναφέρθηκε εκτενώς στον προ 15ετίας γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ ο οποίος όπως επεσήμανε «απέτυχε καθώς μέχρι και σήμερα έχουμε συναδέλφους επιτυχόντες του τότε αλλά μη διορισμένους».

Συνεχίζοντας, η κυρία Κουκούλη, αναφέρθηκε σε επιχειρήματα κατά της δυνατότητας υλοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος ενώ έθεσε το ερώτημα της σημασίας αξιολογήσης εκπαιδευτικών σε γνωστικά αντικείμενα και μαθήματα στα οποία έχουν ήδη αξιολογηθεί τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε μη διασφάλιση ίσων ευκαιριών σε περιπτώσεις ασθενειών, γέννας ή αδυναμίας προσέλευσης σε εξεταστικά κέντρα λόγω διαμονής σε απομακρυσμένες περιοχές.

Κλείνοντας η Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΑΝ έθεσε το θέμα της Ενοποίησης Προσχολικής στις ηλικίες 0-6 ετών, όπως αυτήν αναφέρθηκε από τον νέο Υπουργό, και στην αναδιαμόρφωση του θεσμού της Παράλληλης ζητώντας διευκρινήσεις περί αυτών συμπληρώνοντας πως «κρίνεται επιτακτική ανάγκη για άμεση και ειλικρινή συζήτηση τόσο σχετικά με το θέμα του γραπτού ΑΣΕΠ όσο και για τις δηλώσεις περί Ενοποίησης Προσχολικής και Αναδιαμόρφωσης Θεσμού Παράλληλης Στήριξης».

Το αίτημα αυτό, όπως τόνισε, αποτελεί μία γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ Εκπαιδευτικών και ΥΠΑΙΘΑ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ταυτιστεί με αποδοχή της διαδικασίας Γραπτού ΑΣΕΠ. «Άλλωστε, οι πρώτοι με τους οποίους οφείλει να κάνει τέτοιες συζητήσεις ο Υπουργός είναι οι εκπαιδευτικοί που χρόνια τώρα στηρίζουν με ανιδιοτέλεια το Δημόσιο Σχολείο».

Όλες οι Ειδήσεις και τα Τελευταία Νέα για την Εκπαίδευση στο edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.