Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εδώ και τώρα ΦΕΚ με τις 10.500 προσλήψεις

Να προχωρήσεις άμεσα η διαδικασία διορισμού εκπαιδευτικών και να δημοσιευθεί το ΦΕΚ με τα ονόματα των 10.500 προσληφθέντων ζητά η Ομάδα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών.

Η Ομάδα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με περισσότερα από δέκα χρόνια προϋπηρεσίας σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, ζητούν με το παρόν ψήφισμα να ανακοινωθεί άμεσα η κατανομή των προσλήψεων ανά κλάδο στο σύνολο των 10.500 προσλήψεων και τα ονόματα σε ΦΕΚ όλων των διορισθέντων εκπαιδευτικών χωρίς να υπάρξει άδικη μεταχείριση κανενός κλάδου και εκπαιδευτικού.

Η Ομάδα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών τονίζει πως η πραγματοποίηση των διορισμών μαζικά σε μια φάση και σε κάθε περίπτωση η δημοσίευση, μετά την αίτηση διορισμού, των ονομάτων του συνόλου των διορισθέντων σε ένα ΦΕΚ θα αποτελέσει μια δέσμευση ευθύνης από το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση τόσο προς την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του ελληνικού σχολείου δίνοντας αέρα ανανέωσης και ελπίδας στον πολύπαθο κλάδο των αναπληρωτών.

Πάνω από μια δεκαετία η εκπαίδευση των μαθητών όλης της Ελλάδας βασίζεται σε ένα μεγάλο της κομμάτι σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ενδεικτικά, φέτος οι προσλήψεις αναπληρωτών ξεπέρασαν τις 50.000 και το επόμενο θα αυξηθούν, αφού αναμένονται 8.000 συνταξιοδοτήσεις. Σε ένα κράτος σύγχρονο στο οποίο η εκπαίδευση αποτελεί βασική του έννοια, είναι απαραίτητο η στελέχωση των σχολείων να γίνεται από μόνιμο προσωπικό.

Από την προηγούμενη χρονιά έχει ανακοινωθεί πως θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο αριθμός των προσλήψεων θα είναι 10.500, όμως το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν οι διορισμοί αυτοί θα γίνουν σε μια φάση ή σε δύο, γεγονός που δείχνει ασυνέπεια ως προς τον προγραμματισμό, αφού η νέα σχολική χρονιά αρχίζει σε τρεις περίπου μήνες. Θα αποτελέσει επίσης πρωτοφανές φαινόμενο για τα δεδομένα ενός διαγωνισμού υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ, μια ενιαία προκήρυξη να σπάει σε δύο φάσεις χωρίς την ύπαρξη ενιαίας κατανομής και ΦΕΚ με τα ονόματα των διορισθέντων συνολικά.

«Ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με περισσότερα από δέκα χρόνια προϋπηρεσίας σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης, ζητάμε με το παρόν ψήφισμα να ανακοινωθούν άμεσα τα ονόματα σε ΦΕΚ όλων των διορισθέντων συναδέλφων, ανεξάρτητα εάν το υπουργείο σκοπεύει να κάνει τις αναλήψεις υπηρεσίας αυτών σε μια ή σε δύο φάσεις με διαφορά ενός χρόνου. Αυτό θα αποτελέσει μια δέσμευση ευθύνης από το υπουργείο και την κυβέρνηση τόσο προς την εκπαιδευτική κοινότητα και σε ολόκληρη την κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα θα μας βοηθήσει στην ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος μας δίνοντας αέρα ανανέωσης και ελπίδας σε ένα κλάδο που χρόνια αναπληρώνει τον εαυτό του».

«Καμία ανοχή σε κάτι λιγότερο από αυτό», σημειώνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

  • Πατήστε εδώ για να υπογράψετε.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης: Διορίζουμε μόνιμους εκπαιδευτικούς μετά από 12 χρόνια

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.