ΑΔΕΔΥ: Οι διώξεις των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο δε θα περάσουν

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την οργανωμένη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και των Δ/νσεων Εκπ/σης, να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν με διώξεις και πειθαρχικά, τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται ενάντια  στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που έχει στόχο την κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Συγκεκριμένα οι προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης στο νομό μας (κ. Μελισσάς και κ. Αλεξανδράτος), εκτελώντας κυβερνητικές κατευθύνσεις προβαίνουν σε βιομηχανία διώξεων ενάντια στους εκπαιδευτικούς, που  συμμετέχουν στην Απεργία Αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

Κυβέρνηση και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αντί να λύσουν έστω και ένα από τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική τους, (υποστελέχωση και εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία, συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, τραγική υποχρηματοδότηση και κατάργηση σχολικών επιτροπών, ανεπαρκείς και επικίνδυνες σχολικές υποδομές με γενίκευση των κοντέινερ, μεγάλα προβλήματα ασφάλειας έξω και μέσα στους σχολικούς χώρους κ.α.), ενεργοποιούν το άρθρο 56 του ν.4823/21 ενάντια στους  εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση.

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ αν και θεωρεί ότι, η υπεράσπιση  των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του λαού μας καθώς και ο παιδαγωγικός  ρόλος των εκπαιδευτικών, δεν κρίνεται με νομικούς όρους και προσφυγές αφού είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα, τονίζει ότι, όλοι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική και αντιδραστική αξιολόγηση, όχι μόνο δεν έχουν τελέσει κανένα αδίκημα, αλλά αντίθετα υπερασπίζουν με όλες τους τις δυνάμεις και με αξιοπρέπεια, ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους. Άλλωστε και εκτός των άλλων, αυτή είναι μια νόμιμη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει και η ΑΔΕΔΥ, κατά της οποίας μάλιστα, το ΥΠΑΙΘΑ δεν έχει προσφύγει ποτέ στα δικαστήρια όπως έκανε ήδη πολλές φορές μέχρι σήμερα, με δεδομένο ότι κάθε απεργία κρίνεται αυτοτελώς από τα δικαστήρια.

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, καλεί το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να σταματήσουν όλες τις απεργοσπαστικές διώξεις και τις απειλές προς τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται, αλλά και κάθε προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Η τρομοκρατία, ο φόβος, οι εκβιασμοί και τα πειθαρχικά, δεν έχουν θέση στα σχολεία. Αντίθετα εκπαιδευτικοί – Γονείς – Μαθητές απαιτούν εδώ και τώρα λύσεις στα χρονίζοντα και οξυμμένα προβλήματά τους.

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να ορθώσουν συλλογικό πλέγμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς. Να καταδικάσουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τις διώξεις γιατί ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου είναι υπόθεση όλων.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 10/12/2024

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

 

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replace them.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

edweek.gr
Επισκόπηση Απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε εμείς και οι συνεργάτες μας να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούνται λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες. Οι πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή χρησιμοποιούνται για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν σε ολόκληρο το διαδίκτυο.