Νέα προγράμματα επιμόρφωσης ΤΠΕ Β1 και Β2 Επιπέδου

Δεύτερος κύκλος υλοποίησης επιμορφώσεων Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. και Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε αναμένεται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2023.

Πρόκειται για την υλοποίηση νέας πράξης επιμόρφωσης με τίτλο «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε.)/ Β’ κύκλος», ως συνέχεια της αντίστοιχης προηγούμενης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 35.000 επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (2017-2020).

Στο νέο πλαίσιο και για το διάστημα 2023-2025, προβλέπεται η επιμόρφωση 27.600 ακόμη εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων και ειδικότερα, προβλέπεται 12.600 εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στην επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. (Εισαγωγική Επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε.) και 15.000 στην επιμόρφωση Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. (Προχωρημένη Επιμόρφωση για την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη). Την επιμόρφωση θα ακολουθούν διαδικασίες πιστοποίησης των εκπαιδευτικών για τις αντίστοιχες γνώσεις και δεξιότητες.

Σύμφωνα με τον τρέχοντα προγραμματισμό, η έναρξη των μαθημάτων προβλέπεται εντός του Φεβρουαρίου 2023, αρχικά με τη διεξαγωγή προγραμμάτων επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ και ακολούθως, με την παράλληλη διεξαγωγή προγραμμάτων επιμόρφωσης Β1 επιπέδου ΤΠΕ, εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Για την προετοιμασία των παραπάνω, σε λίγες εβδομάδες θα δημοσιευθεί σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα Κ.Σ.Ε..

Παράλληλα, μπορείτε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις στην Πύλη Ενημέρωσης της Επιμόρφωσης Β’ επιπέδου Τ.Π.Ε., https://e-pimorfosi.cti.gr, για τα νέα και τις εξελίξεις στην προετοιμασία των επικείμενων περιόδων επιμόρφωσης και τη δημοσίευση των σχετικών Προσκλήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Όλες οι Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, τα Τελευταία Νέα  και η Επικαιρότητα, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Instagram
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Μπες στην ομάδα μας στο Viber
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιράσου το άρθρο μας

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.