Σ. Μάνος για καταλήψεις: Να εφαρμοστεί ο νόμος “φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή”

Σε σημερινό άρθρο του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, με τίτλο “Banana republic” ο Σ. Μάνος ζητά την εφαρμογή του νόμου και ειδικότερα του άρθρου 168 του Ποινικού Κώδικα ν. 4619/2019 (που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2019, από τα πρώτα νομοθετήματα, περί διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας που προβλέπει ότι όποιος παραμένει στους χώρους της υπηρεσίας και προκαλεί έτσι διακοπή ή σοβαρή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.

O κ. Μάνος μεταξύ άλλων γράφει: ”Με εντυπωσιάζει και με θλίβει η ανοχή που επιδεικνύουμε ως κοινωνία στην παρανομία. Από τη μικρή καθημερινή, μέχρι τη μεγάλη. Μια κοινωνία που δεν υπακούει σε κανόνες δυσκολεύεται (είναι αδύνατο) να προοδεύσει. Το περίφημο άρθρο 16 του Συντάγματος (που κανείς δεν φαίνεται να θέλει πραγματικά να αλλάξει) καθορίζει ότι η παιδεία σκοπό έχει τη διάπλαση των Ελλήνων σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες! Τώρα μάλιστα! Με περισσότερες από 300 καταλήψεις κατά της μάσκας, της αγοράς αεροπλάνων Rafale, υπέρ της πρόσληψης καθηγητών και καθαριστριών, της κατασκευής νέων αιθουσών και άλλων αιτημάτων…

…..Να εφαρμοστεί ο νόμος, χωρίς εξαιρέσεις, όπου έχουν γίνει καταλήψεις. Ασφαλώς να αναπληρωθούν τα μαθήματα. Να δοθεί όμως αυτονομία στους διευθυντές των σχολείων ώστε το κάθε σχολείο να βρει τον δικό του τρόπο αναπλήρωσης (χωρίς κόλπα όμως)..”

Photo: el.wikipedia.org

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

   Ακολούθησε το edweek.gr στο Google News
Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.  – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.