Κεραμέως για καταλήψεις: Με μαθήματα τις αργίες και τα Σάββατα θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες

Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αναφερόμενη στο φαινόμενο των καταλήψεων -που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Αττική και σε άλλες περιοχές- η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.
Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση

Μοιράσου το άρθρο:

          

One thought on “Κεραμέως για καταλήψεις: Με μαθήματα τις αργίες και τα Σάββατα θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες

  1. Η τακτική του «θα αναπληρωθούν με τηλε-εκπαίδευση οι ώρες των μαθημάτων, με Σαββατοκύριακα και εκδρομές» είναι προβληματική εξ ορισμού. Πρώτον γιατί δεν γίνονται εκδρομές ούτως ή άλλως λόγω πανδημίας. Δεύτερον γιατί η εκπαίδευση δεν μπορεί να προβάλλεται από το υπουργείο Παιδείας ως τιμωρία. Τρίτον γιατί το σύστημα τηλε-εκπαίδευσης είναι προβληματικό όπως καταγγέλλει το (εκπαιδευτικό) σύμπαν.

    Το χειρότερο όμως είναι ότι ο υπολανθάνων λόγος των ανακοινώσεων αυτών περιλαμβάνει ένα σαφές μήνυμα: Οι καταλήψεις γίνονται γιατί υποκινούνται από μαθητές τεμπέληδες κι ανεύθυνους και ένα μεγάλο μέρος τους είναι τέτοιοι. Γι’ αυτό θα φοβηθούν και θα κάνουν πίσω. Οι καθηγητές είναι στην πλειοψηφία τους «αριστεροί» (ιδίως αυτοί οι …κοινωνιολόγοι), άρα εξίσου τεμπέληδες και ανήκουν στο παρελθόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.