Μητσοτάκης: Αξιολόγηση σχολικών μονάδων και διδασκόντων

Στο σχέδιο των μεταρρυθμίσεων για το επόμενο 12μηνο αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Thessaloniki Helexpo Forum ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε «παράλληλα με το βραχυπρόθεσμο Σχέδιο Αυτοπεποίθησης, θα εκτυλίσσεται και ένα 12μηνο πρόγραμμα 12 σημαντικών μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων σειρά αλλαγών στο χώρο της Δικαιοσύνης, της αυτοδιοίκησης, της Παιδείας αλλά και στο σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο. Η κρίση δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για να υποσταλεί η σημαία των μεγάλων αλλαγών».

Αναφερόμενος στα θέματα  Παιδεία ς είπε ότι « Η Ελλάδα αποκτά νέο Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του έργου τους αμέσως. Και των διδασκόντων από το 2021. Ενώ νέος νόμος-πλαίσιο θα ενδυναμώσει κι άλλο το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων».

Αναλυτικότερα: 

Αξιολόγηση των σχολικών μονάδων

Σε ό,τι αφορά την  αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του έργου τους αυτή αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες.

  1. Ετήσιος προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου και σχεδιασμού δράσεων και ερευνητικών διαδικασιών
  2. Εσωτερική αξιολόγηση, δηλαδή αυτοαξιολόγηση του σχολείου από τον σύλλογο διδασκόντων και
  3. Εξωτερική αξιολόγηση.

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση υπενθυμίζουμε τη δήλωση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως   ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί, προς έγκριση, στο υπουργικό Συμβούλιο στα τέλη του Σεπτεμβρίου, και θα ακολουθήσει δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, πριν την κατάθεση προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Νόμος πλαίσιο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων

Ο νέος νόμος πλαίσιο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας  Β. Διγαλάκη,  θα  έλθει στην  Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και εν συνεχεία για ψήφιση στη Βουλή στο πρώτο τρίμηνο του 2020  και θα περιλαμβάνει επίσης αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, αλλαγές στο νόμο του ΔΟΑΤΑΠ κλπ.

Διαβάστε όλες τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

             

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.