Εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών: Αναρμόδιοι οι δήμαρχοι ή οι αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερο κλείσιμο των σχολείων λόγω covid19

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Προς : κ.κ. Δημάρχους

ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω COVID-19

Αναφορικά με την λειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα, 14.9.2020, και λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που υπάρχουν λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των περ. στ’ της παρ. 2 και περ. δ’ της παρ. 4 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 ΠΝΠ (Α’ 42), η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται.

O ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

O ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

  • Η εγκύκλιος είναι διαθέσιμη, εδώ.

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

   Μπες στην ομάδα μας στο Viber!

Μοιράσου το άρθρο:

             

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.