Πιέσεις στελεχών για εσωτερικούς κανονισμούς, ενόψει αξιολόγησης σχολείων
Πιέσεις από στελέχη της εκπαίδευσης προς τις σχολικές μονάδες ώστε εσπευσμένα να προχωρήσουν στις διαδικασίες σύνταξης εσωτερικού κανονισμού, επειδή προσπαθούν να εφαρμόσουν την αξιολόγηση των σχολείων, αφού στον θεματικό άξονα 9 «Ηγεσία – Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας» περιλαμβάνεται ως δείκτης η «Διασφάλιση της εφαρμογής του σχολικού κανονισμού», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Δασκάλων και Νηπιαγωγών.
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ
Συνάδελφοι,
έπειτα και από την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης με Φ.Ε.Κ. 491/9-2-2021 σχετικά με τη «Σύνταξη Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των σχολικών μονάδων» (σε υλοποίηση των όσων προβλέπονται από τον ν.4692/2021), παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο άσκησης πίεσης από στελέχη της εκπαίδευσης προς τις σχολικές μονάδες ώστε εσπευσμένα να προχωρήσουν στις διαδικασίες σύνταξης εσωτερικού κανονισμού. Η ίδια η Υ.Α. δεν θέτει χρονικούς περιορισμούς στην ενέργεια αυτή, επομένως τέτοιου είδους ενέργειες αποκαλύπτουν την πρόθεση άσκησης πίεσης στην κατεύθυνση εφαρμογής της καταδικασμένης από το σύνολο του κλάδου, εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, αφού στον θεματικό άξονα 9 «Ηγεσία – Οργάνωση και διοίκηση της σχολικής μονάδας» περιλαμβάνεται ως δείκτης η «Διασφάλιση της εφαρμογής του σχολικού κανονισμού».
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν τέτοιου είδους ενέργειες στα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. και να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σύνταξης εσωτερικού κανονισμού πριν δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις από την Ομοσπονδία, κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα.
| ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ |
| ΦΕΚ: Υποχρεωτικός ο Εσωτερικός κανονισμός σε όλα τα σχολεία – Τι θα προβλέπει
Αξιολόγηση σχολείων και αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου | Δείτε την απόφαση |
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο eDNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο X , στο Viber, στο Google News και στο Instagram
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Μοιράσου το άρθρο μας
| Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε. – If the images are subjected to copyright contact us in order to replase them. |






























