Τ. Θεοδωρικάκος: Μάσκες οι οποίες θα πλένονται και θα επαναχρησιμοποιούνται, σε κάθε μαθητή και σε κάθε εκπαιδευτικό

Για την πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών να διατεθούν δωρεάν προστατατευτικές μάσκες στα σχολεία μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών που θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς », δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του OPEN.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών ήταν το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, με υποχρεωτική την χρήση της μάσκας για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο μέχρι την Γ΄ Λυκείου.

Μάσκα στα σχολεία 

Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, το υπουργείο Εσωτερικών υπέγραψε απόφαση για την ενίσχυση ύψους 6,2 εκ. ευρώ προς τους δήμους για την προμήθεια υγειονομικού υλικού. «Κάθε μαθητής και κάθε εκπαιδευτικός θα εφοδιαστεί με μάσκες», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ θα πρόκειται για μάσκες πολλαπλής χρήσης, οι οποίες θα πλένονται και θα επαναχρησιμοποιούνται.

«Δεν έχει υπάρξει επίσημη εισήγηση της επιτροπής των ειδικών», δήλωσε για το αίτημα της αραίωσης του μαθητικού πληθυσμού με την δημιουργία μικρότερων τμημάτων με 15 μαθητές ανά τάξη.

«Σύσσωμη η κυβέρνηση και ο κόσμος της τοπικής αυτοδιοίκησης νοιαζόμαστε για να μην υπάρξει ούτε ένα παιδί που για οικονομικούς λόγους δεν θα φορέσει μάσκα», συμπλήρωσε.

Η επιλογή των μασκών θα γίνει βάσει προδιαγραφών των ειδικών, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών έκανε έκκληση προς τους μαθητές και τους γονείς για την ορθή τους χρήση.

Καθαριότητα στα σχολεία

Για το ζήτημα της καθαριότητας στα σχολεία, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 9.500 εργαζομένων, ενώ οι 5.000 θα είναι με πλήρες ωράριο.

Εμβόλιο

Και το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, στους Έλληνες πολίτες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

              

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.