Τ. Θεοδωρικάκος: Θα μπορείτε να διαδηλώνετε αλλά χωρίς να… ενοχλείτε!

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος τοποθετήθηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατ’ ουσίαν απαγορεύει το δικαίωμα των πολιτών στις διαμαρτυρίες λέγοντας πως αυτές θα επιτρέπονται αλλά χωρίς να… ενοχλούν! 

«Είναι δημοκρατικό δικαίωμα η διαδήλωση, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται χωρίς να παρακωλύεται η τάξη και η ασφάλεια και να μη ενοχλούνται οι υπόλοιποι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες της πόλης οι οποίοι έχουν κι αυτοί δικαίωμα σε μια κανονική ζωή», είπε.

«Το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις διασφαλίζει και το δικαίωμα των πολιτών στις διαδηλώσεις, αλλά και την κανονικότητα στη λειτουργία της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών».

Το νομοσχέδιο, το οποίο υπερψηφίστηκε χθες επί της αρχής από τους βουλευτές της ΝΔ, προγραμματίζεται να εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη 8 Ιουλίου, και να τεθεί προς ψήφιση την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

 

Εν ολίγοις, το νομοσχέδιο επιτρέπει στην κάθε κυβέρνηση να χαρακτηρίζει παράνομη όποια διαδήλωση και διαμαρτυρία επιθυμεί (εκτός από 17 Νοέμβρη) και να συλλαμβάνει τους πολίτες που συμμετέχουν σε αυτή, αφού πλέον η συμμετοχή σε παράνομη διαμαρτυρία θα είναι ιδιώνυμο αδίκημα!

 

Σχετικά Άρθρα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.