Πώς ένας εκπαιδευτικός μπορεί να εγγραφεί και να δημιουργήσει sch.gr email λογαριασμό

Το υπουργείο παιδείας στο έγγραφο 112310/ΓΔ4/31-8-2020  στο οποίο  δίνονται οδηγίες Υλοποίησης Προγραμμάτων εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, σαφώς αναφέρει ότι η δημιουργία της ψηφιακής αίθουσας του κάθε εκπαιδευτικού καθώς και όλη η επικοινωνία που αφορά στα θέματα υποστήριξής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα πρέπει να γίνεται μέσω των υπηρεσιακών λογαριασμών ηλεκτρονικής επικοινωνίας των εκπαιδευτικών (@sch.gr).

Τα προσωπικά email των εκπαιδευτικών (gmail, yahoo, hotmail, κλπ) αποκλείονται από τη συγκεκριμένη χρήση. Επομένως, καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί :

Να επιβεβαιώσουν τον ενεργό λογαριασμό τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (http://webmail.sch.gr), χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία εισόδου στο @sch.gr να ελέγξουν (σε συνεργασία με τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας που υπηρετούν) ότι ο λογαριασμός αυτός έχει επικαιροποιηθεί στην προσωπική τους καρτέλα του MySchool.

  • Για όσους εκπαιδευτικούς δε διαθέτουν sch.gr email λογαριασμό

Δημιουργία λογαριασμού εκπαιδευτικού

Όλοι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό στο  Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Για την άμεση και online δημιουργία λογαριασμού μεταβείτε στην διεύθυνση https://register.sch.gr/teachers

Η σελίδα θα σας καλωσορίζει στην υπηρεσία και από εκεί πρέπει να επιλέξετε τον σύνδεσμο “Εγγραφείτε”, ώστε να αρχίσει η διαδικασία της εγγραφής σας.

Αμέσως θα εμφανιστεί η φόρμα που πρέπει να συμπληρωθεί για την έναρξη της διαδικασίας εγγραφής εκπαιδευτικού.

Δώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα που θα εμφανιστεί και ακολουθήστε τα βήματα της.

Εναλλακτικά αν δεν έχετε την δυνατότητα για online δημιουργία λογαριασμού μπορείτε να συμπληρώσετε την ακόλουθη αίτηση και να την αποστέλλεται στο helpdesk της περιοχής σας (Βρείτε το στο https://www.sch.gr/helpdesk)

              

 

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο – sch.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.