Πρωθυπουργός | Rapid test Κορωνοϊού στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου πριν ανοίξουν τα σχολεία

«Έξυπνα», στοχευμένα Rapid test ανίχνευσης κορωνοϊού στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, την μεθεπόμενη εβδομάδα, πριν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προανήγγειλε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε όμως -και θα το κάνουμε- είναι να κάνουμε τη μεθεπόμενη εβδομάδα «έξυπνα», στοχευμένα Rapid test, σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, έτσι ώστε να μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει οποιαδήποτε κυκλοφορία ιού σε αυτές τις ηλικίες που δεν θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε προγραμματίζουμε, δηλαδή στα τέλη Νοεμβρίου”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην τηλεκπαίδευση τονίζοντας ότι θα διατεθούν laptop στα σχολεία ώστε να μοιραστούν σε μαθητές που έχουν ανάγκη. «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει άδικο όταν λέει ότι υπάρχουν νοικοκυριά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση για τηλεκπαίδευση. Έχει δίκιο. Όμως έχουμε κ εμείς δίκιο, γιατί δρομολογούμε προγράμματα υποστήριξης με laptop αντίστοιχα με αυτά της Πορτογαλίας. Πάνω από 40.000 έχουν διατεθεί στα σχολεία κ ο προγραμματισμός είναι να φτάσουμε σχεδόν τα 90.000 τον Φεβρουάριο. Θα ζητήσω να επιταχυνθεί» υπογράμμισε.

Τι είναι τα rapid tests;

Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr.

Μοιράσου το άρθρο:

          

Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.