Πέτσας για e-εκλογές | Ήττα εκείνων που με φασίζουσες νοοτροπίες βάζουν προσκόμματα

e-εκλογές: Η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως  έχει ανοίξει μέτωπο και με τη συνδικαλιστική εκπαιδευτική κοινότητα με αφορμή και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Μάλιστα το 90-95% των εκπαιδευτικών απήχε από την ψηφοφορία ακολουθώντας την παραίνεση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Σε ερώτηση του vradini.gr πώς σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την μεγάλη αποχή και αν πρόκειται για μια ήττα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Πέτσας απάντησε:

«Είναι μια νίκη των μεταρρυθμίσεων. Πρόκειται για μια κομβική μεταρρύθμιση η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Πραγματικά  μέσα σε συνθήκες πανδημίας το αυτονόητο έγινε πράξη. Κι αυτό είναι μια νίκη των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων στη χώρα διαχρονικά.

Είναι μια νίκη του υπουργείου Παιδείας που επέμεινε σε αυτή τη λογική και την έφερε σε πέρας.

Είναι μια ήττα εκείνων που δεν επιθυμούν να δουν την πρόοδο και προσπαθούν συνεχώς με φασίζουσες νοοτροπίες και συμπεριφορές να βάζουν προσκόμματα. Για παράδειγμα όπως αυτές που ζητούν τα ονόματα αυτών που ψήφισαν με ηλεκτρονικό τρόπο. Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές . Δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας. Αυτό που έχει θέση στη Δημοκρατία μας είναι να παρακολουθούμε την τεχνολογική πρόοδο. Να εξασφαλίζουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή σε ώρες που δεν ταλαιπωρούνται  οι μαθητές, που δεν κλείνουν τα σχολεία και πραγματικά μπορεί έτσι να βρει μια νέα πνοή και το συνδικαλιστικό κίνημα και στη χώρα μας».

Για την κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης

«Αστεία» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα περί παραίτησης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με αιχμή τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης μετά την επιβολή του απαγορευτικού, η οποία ισχύει από σήμερα για όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας.

Η πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια σφραγίστηκε από την κατάρρευση του συστήματος από την δεύτερη κιόλας σχολική ώρα, με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί και μαθητές να μην μπορούν να συνδεθούν. Η αντιπολίτευση έστρεψε τα πυρά της προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η οποία με τη σειρά της έδειξε την πάροχο εταιρεία Cisco.

“Το πρόβλημα στην τηλεκπαίδευση προέκυψε από πρόβλημα της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη. Όσοι έσπευσαν να τουιτάρουν, αυτογελοιοποιούνται”  ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έγινε λόγω της καραντίνας με ηλεκτρονικό τρόπο. Επίσης χαρακτήρισε  «αστείο»  το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση της κ. Κεραμέως.

Πηγή:vradini.gr

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

          

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.