Α. Γκίκα για e-εκλογές | Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε τρίτο η γνωστοποίηση καταλόγων με ονοματεπώνυμα ψηφοφόρων

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία  Γκίκα, με έγγραφο που υπέγραψε, με αφορμή το αίτημα της ΟΛΜΕ να κατατεθούν οι κατάλογοι των ψηφοφόρων, επισημαίνει προς τος Εφορευτικές Επιτροπές των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών τα εξής:

Δεδομένων των ανωτέρω, επισημαίνεται στις εφορευτικές επιτροπές ότι δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν σε οποιονδήποτε τρίτο καταστάσεις με οποιοδήποτε στοιχείο – προσωπικό δεδομένο των ψηφοφόρων, όπως τα ονοματεπώνυμά τους. Επισημαίνεται, περαιτέρω ότι υπάρχει ατομική και προσωπική ευθύνη όλων των εμπλεκομένων στην εκλογική διαδικασία για τη σωστή τήρηση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων και του Ν. 4624/2019 (Α΄ 137) «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 και άλλες διατάξεις» .

  • Το έγγραφο είναι διαθέσιμο, εδώ.

* Διαβάστε τις Εκπαιδευτικές Ειδήσεις, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του edweek.gr

Μοιράσου το άρθρο:

         

* Αν η εικόνα υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για να την αντικαταστήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.